• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Presidenttiehdokkaat uskovat koulutuksen ja sivistyksen voimaan

27.01.2024 - 07.00 Uutinen
Kuvituskuva

Presidentinvaalien kaikki yhdeksän ehdokasta kohtasivat viimeistä kertaa ennen vaalipäivää OAJ:n Sivistys Suomen supervoimana -presidenttipaneelissa. Ehdokkaat näkivät koulutuksen ja sivistyksen merkityksen keskeisenä Suomen tulevaisuuden kannalta. Presidenttipaneeli ja työmarkkinakeskustelu pidettiin osana OAJ:n Educa-messuja 27.1.2024.

Mikä on sivistyksen merkitys koko Suomelle? Onko Suomella tulevaisuutta koulutuksen kärkimaana?  Onko koulutuksen arvo talouskasvussa ja kilpailukyvyssä vai onko sillä itseisarvoa? Mikä on kunkin ehdokkaan sivistyksen supervoima? Mitä on tärkeintä opettaa koulussa? Muun muassa näitä kysymyksiä käsiteltiin OAJ:n Educa-messujen yhteydessä pidetyssä presidentinvaalipaneelissa.

Paikalla olivat presidenttiehdokkaat Mika Aaltola, Li Andersson, Sari Essayah, Pekka Haavisto, Jussi Halla-aho, Harry Harkimo, Olli Rehn, Alexander Stubb ja Jutta Urpilainen.  

Tilaisuuden juonsi toimittaja Anna-Stina Nykänen.  

Katso presidenttipaneelin tallenne

 

OAJ:n työmarkkinakeskusteluissa korostui opetusalan ammattilaisten merkitys

Teksti jatkuu kuvan jälkeen. 

Educa tyomarkkinakeskustelu kuva Leena Koskela.jpg

Kuvassa vasemmalta Petri Lindroos, Katri Makkonen, Susanna Niinistö-Sivuranta, Katarina Murto ja Markku Jalonen. Takana Vesa Lahtinen ja Timo Saavalainen. 

Kuinka taata pätevien opettajien ja esihenkilöiden saatavuus ja pysyminen alalla? Miten huolehtia alan vetovoimaisuudesta jatkossa? Näitä aiheita käsittelivät OAJ:n työmarkkinakeskustelussa Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen, lehtori Vesa Lahtinen, OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto, Sivistysala Sivistan toimitusjohtaja Susanna Niinistö-Sivuranta ja Helsingin opettajien ammattiyhdistyksen puheenjohtaja Timo Saavalainen.

Juontajina toimivat Katri Makkonen ja Petri Lindroos.

Katso työmarkkinakeskustelun tallenne

Kuvat: Leena Koskela

27.1. Uutista päivitetty tallenteilla ja kuvilla.