• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Joku roti!

Nyt tarvitaan Joku roti!

OAJ toteutti vuosina 2016–2017 Joku roti! -kampanjan, jolla vahvistettiin jäsenten tietoutta heitä koskevista sopimuksista ja lisättiin rohkeutta pitää kiinni sovituista työtehtävistä ja työajoista.

OAJ:n valtuusto ja muut jäsenet ovat toivoneet Joku roti! -kampanjalle jatkoa, ja syksyllä sitä on luvassa. Uuden startin syynä on jäsenkunnan kokemus lisääntyneestä työmäärästä, työajan riittämättömyydestä ja muuttuneista tehtävänkuvista.

Kampanjan avulla autetaan jäseniä lisäämään työn suunnitelmallisuutta sekä selkeyttämään ja rajaamaan työtehtäviään. Työhyvinvoinnin paranemisen lisäksi tavoitellaan alan pitovoiman vahvistamista.

Tule mukaan ideoimaan jo keväällä!

Kevät 2023 tehdään pohjatöitä, eli pureudutaan toiveisiin ja tarpeisiin. Tule mukaan suunnittelemaan syksyllä sarttaavaa kampanjaa OAJ:n Saunaan!

Saunan Joku roti -osio on nyt auki. Tule kertomaan oman sopimuksesi sudenkuopista, ideoimaan kampanjaa yhdessä tai vaikka suunnittelemaan sopivia tekstejä roti-pastilliaskiin!

Sujuuko vuosityöajan suunnittelu? Riittääkö sitomaton työaikasi? Vinkkaa meille, mikä juuri sinun arjessasi mättää. Haetaan yhdessä epäkohtiin joku roti! Tilaa oma pääsysi Saunaan tästä ja tule kertomaan mihin sinusta rotia tarvitaan!

Jaathan myös ahkerasti somessa rotin lanseerausvideota, että syksyn kampanjastartti ei jää keltään huomaamatta.

Kesän ajan palaudutaan, ja uuden lukuvuoden alussa täräytetään!

Roti

[roti]

Eri murteissa tunnetaan myös muodot proti ja rota. Suomenruotsissa vastaava sana on brott.

Järjestys, häveliäisyys tai jokin moraalin tai järjen raja, jota ei sovi ylittää. Harvinaisemmassa merkityksessään rohkeus.

Konkreettisesti roti on ollut kangen alle tueksi pantava, nostovoimaa lisäävä kivi tai puupala. Joissakin murteissa roti on tarkoittanut itse kankea.

Samoin kuin kanki tarvitsee alleen rotia, tarvitsee ihminenkin tekemisilleen rodin eli tuen. Roti kuvaa myös henkistä vahvuutta: sääntöjen noudattamista ja moraalista selkärankaa.

(lähde: kielikello.fi)

 

Roti-sauna

OAJ:n Sauna on paikka, jossa voit tutustua Joku roti -kampanjaan tarkemmin sekä sparrailla ja ideoida aihetta muiden kanssa. Jos Sauna ei ole vielä tuttu, lue lisää täältä, ja tule mukaan.

Sinun panostasi kaivataan!

Retro-roti

Maailma on muuttunut sitten alkuperäisen Joku roti-kampanjan, mutta tärkeä viestimme ei. Virittäydy tunnelmaan, ja käy katselemassa vanhoja roti-videoita YouTubessa.


Samassa hengessä startataan myös ensi syksynä. Vaikuttavasti, muttei liian vakavasti.