Också strejken inom privata undervisningssektorn flyttas fram - gäller femton privatskolor i Helsingfors

14.04.2022 - 21:53 Nyheter
Illustration

Arbets- och näringsministeriet flyttar fram strejken i femton privatskolor i Helsingfors med två veckor. Det här på förlikningsmannens framställan. Den nya tidpunkten för strejken är den 3–10 maj ifall en lösning inte nås innan dess.

Strejken i femton privatskolor i Helsingfors flyttas fram med två veckor. Den nya tidpunkten för strejken är den 3–10 maj ifall en lösning inte nås innan dess.

– Vi är helt klart en mycket central grupp med tanke på samhällsfunktionerna, eftersom både strejken i huvudstadsregionen i kommunsektorn och strejken i den privata undervisningssektorn måste skjutas upp. Förhandlingarna har varit mycket svåra när arbetsgivarsidan inte alls kommer till mötes. Nu tycks det till och med redan vara exceptionellt svårt att strejka, förundrar sig Petri Lindroos, OAJ:s förhandlingsdirektör.

Den framflyttade strejken i privatsektorn gäller följande skolor: Apollon yhteiskoulu, Engelska skolan i Helsingfors, Tyska skolan i Helsingfors, Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu, Helsingin Uusi yhteiskoulu, Helsingin yhteislyseo, Herttoniemen yhteiskoulu, International School of Helsinki, Kulosaaren yhteiskoulu, Lauttasaaren yhteiskoulu, Maunulan yhteiskoulu och Helsingin matematiikkalukio, Munkkiniemen yhteiskoulu, Oulunkylän yhteiskoulu, Pohjois-Haagan yhteiskoulu och Töölön yhteiskoulu.

Info om strejkerna i strejk-live tisdagen den  19 april

I virtuella OAJ-bastun diskuterar vi strejk på tisdagen den 19 april klockan 18. OAJ:s ordförande Olli Luukkainen, förhandlingsdirektör Petri Lindroos, organisationsdirektör Pasi Pesonen samt kommunikationsdirektör Hanna Ottman svarar på strejkfrågor.

Välkommen alla medlemmar! Om du ännu inte har användarkoder till Bastun, så är det bara att beställa inbjudan.

 

OAJ förhandlar

  • Funderar du på någon avtalsfråga? I Arbetslivsguiden finns information om avtalsinnehåll. Du kan också diskutera med förtroendemannen på din arbetsplats.
  • OAJ förhandlar för medlemmarnas del och målet är att nå bästa möjliga avtal. 
  • Läs mera förhandlingssidan!
  • Det finns nio tjänste- och arbetskollektivavtal som gäller för OAJ-medlemmarna. Du hittar alla avtal här.
  • Hej medlem, se till att dina medlemsuppgifter alltid är korrekta ! 
  • Följ med förhandlingarna också i sociala medier och delta i diskussionen med taggarna #oajförhandlar #oajneuvottelee.

Överväger du medlemskap? Läs mera om medlemsförmånerna här. Välkommen med!