Sökresultat för "Utbildningskvalitet"

OAJ: Att lätta på utbildningskraven löser inte personalbristen inom småbarnspedagogiken

Innehållet och målen i lagen om småbarnspedagogik raseras ifall behörighetskraven för lärare inom småbarnspedagogik skulle sänkas. Flera års arbete med att utveckla dagvård till småbarnspedagogik skulle vara bortkastade, säger Undervisningssektorns Fackorganisation OAJ.

19.08.2022 Pressmeddelande
Finlands Svenska Lärarförbund: Alarmerande brist på speciallärare

Det råder en skriande brist på behöriga specialklasslärare i södra Finland. Det visar Finlands svenska lärarförbund FSL:s kartläggning av lärarsituationen i Svenskfinland som presenterades idag.

21.11.2019 Nyheter
Hur öka klimatansvaret? Kom på seminarium och få verktyg för klimatsmart verksamhetskultur i skolor och daghem!

Hur kan daghem, skolor och läroanstalter utveckla en verksamhetskultur med större klimatansvar? Utbildningsstyrelsen och OAJ ordnar tisdagen den 10 december ett seminarium för lärare och ledare – välkommen!

30.10.2019 Nyheter
Tipsa oss om Årets utbildningsgärning - priset värt 3 000 euro

Nu är det dags att lyfta fram nya intressanta metoder inom utbildning och fostran. Tipsa oss om Årets utbildningsgärning senast den 4 oktober! Priset delas ut på Educa-mässan i januari.

06.09.2019 Nyheter
OAJ kräver bindande lärardimensionering och en snabb reform av stöd för lärandet

OAJ anser att den nuvarande lagstiftningen inte tillräckligt stöder tryggheten i skolan eller interaktionen som främjar lärandet och kräver därför att en lärardimensionering fås med i lagstiftningen. Vidare bör trestegsstödet förnyas.

31.07.2019 Pressmeddelande
Reformtakten ökar inom utbildningen

Det gångna läsåret har förändrat utbildningen på alla sektorer. Många reformer har inletts redan innan de tidigare har slutförts och utöver de stora reformerna har det pågått talrika nationella och lokala utvecklingsprojekt.

27.05.2019 Nyheter
Efter yrkesutbildningsreformen: Målen förverkligas ännu inte i läroanstalternas vardag

Yrkesutbildningen förnyades helt, men reformens mål har ännu inte realiserats i läroanstalternas vardag. Det finns till exempel stora skillnader beträffande resurserna som anges för undervisningen. Det här framgår av en omfattande enkät som besvarades av närmare 1 500 yrkeslärare.

05.04.2019 Nyheter
OAJ och Touhula samarbetar - ”Syftet är att förstärka det pedagogiska”

OAJ och privata daghemsföretaget Touhula har inlett ett gemensamt projekt i syfte att stärka den pedagogiska verksamheten och ledandet av småbarnspedagogiken i Touhula-daghem.

27.03.2019 Nyheter
Årets skola, läroanstalt eller daghem

OAJ:s utmärkelse Årets skola, läroanstalt eller daghem går till en enhet där verksamheten fungerar fint och där alla trivs, både liten och stor.

06.11.2018 Sida