Sökresultat för "Karriär"

Unga lärare har höga förväntningar på sitt arbete

Lärare i början av karriären och lärarstuderande är entusiastiska och har höga förväntningar på sitt arbete. Kan förväntningarna uppfyllas när höga mål kolliderar med brister i vardagen såsom överstora undervisningsgrupper och otillräckliga resurser, frågar sig OAJ:s ordförande Katarina Murto.

02.08.2023 Pressmeddelande
Förmån för lättföretagare–Palkkioplus

Som OAJ-medlem fakturerar du ditt arbete som lättföretagare, utan FO-nummer, ända upp till 1 000 euro genom Palkkioplus. Som OAJ-medlem är du genast på platinanivå.

06.05.2022 Sida
Förbundskaptenen Markku Kanerva får OAJ-medalj – ”Lärare gör under”

Undervisningssektorns Fackorganisation OAJ har idag beviljat en medalj till Markku Kanerva, förbundskapten för det finländska herrlandslaget i fotboll. Medaljen för fina gärningar inom idrotten ges på initiativ av OAJ:s fullmäktige. – Oavsett hur den avgörande matchen slutar ikväll har Kanerva och laget gjort ett litet under och förtjänar att uppmärksammas, säger OAJ:s ordförande Olli Luukkainen.

15.11.2019 Nyheter
Arbetslös? Här några tips för dagpenningansökan

Blir du utan arbete? Också under perioder av arbetslöshet är alla OAJ:s medlemsförmåner ikraft, medlemsavgiften är 8,5 euro per månad och Lärarnas arbetslöshetskassa tryggar inkomsten. Läs vad du bör tänka på vid arbetslöshet.

06.06.2019 Nyheter
Hundratals lediga lärartjänster – 5 tips för arbetsansökan

Den här tiden på året finns det hundratals lediganslagna lärartjänster runt om i landet. Läs fem tips för en bra arbetsansökan.

18.01.2019 Nyheter
Lärarna går i pension i jämn takt

Lärarna går i pension i synnerligen jämn takt under de tio närmaste åren. Till exempel kommer var tredje klasslärare att gå i pension senast år 2028.

11.01.2019 Nyheter
Om du blir arbetslös

Blev du arbetslös eller finns det en risk för att du blir det? Vi har sammanställt information för att hjälpa dig med vad du ska göra om du blir arbetslös.

08.11.2018 Sida
Snart färdiga eller nyutexaminerade lärare

Ska du snart bli färdig eller har du nyligen tagit din lärarexamen? Du kan ha många frågor på tröskeln till arbetslivet.

08.11.2018 Sida
Söka jobb utomlands

Drömmer du om att arbeta utomlands? Vi har sammanställt information som gör det enkelt för dig att söka jobb i ett annat land.

08.11.2018 Sida
Bilagor till arbetsansökan: utdrag om brottslig bakgrund och hälsointyg

I din jobbsökning eller innan ditt anställningsförhållande börjar kan det hända att du behöver bilagor som visar dina förutsättningar att sköta arbetet i fråga. Sådana är utdraget om brottslig bakgrund och hälsointyget.

08.11.2018 Sida