Sökresultat för "Arbetsmiljö"

Dramatisk förändring: Hela sex av tio lärare överväger att byta bransch

Drygt hälften av lärarna har under coronatiden funderat på att byta bransch, visar OAJ:s utredning som publicerades i dag. De vanligaste orsakerna till att överväga byte av bransch är arbetets belastning, den ökade arbetsmängden och lönenivån. OAJ:s ordförande kräver att politiker och arbetsgivare börjar inse situationens allvar och löser de problem som driver lärarna bort från branschen.

28.09.2021 Nyheter
Studentskrivningar för fjärde gången i avvikande förhållanden

Om drygt en vecka börjar höstens studentskrivningar. Även om situationen med tanke på corona är bättre än under de föregående skrivningarna ska man fortsättningsvis se till att säkerhetsarrangemangen är i skick.

03.09.2021 Nyheter
Närmare en miljon euro i understöd för lärarnas välbefinnande i arbetet

OAJ delar i höst ut nästan en miljon euro i understöd från fonden för arbetshälsa. Bidrag har beviljats för 35 olika projekt. Det är OAJ-föreningar och medlemssammanslutningar som ska främja välbefinnande i arbetet för lärare, chefer och arbetsgemenskaper.

30.08.2021 Pressmeddelande
Målet för det nya läsåret är återhämtning från undantagstiderna

OAJ:s webbundersökning visar att lärarna i huvudsak har klarat bra av coronatiden. Ändå har erfarenheterna av undantagsförhållandena lett till att upp till var tredje lärare har övervägt att byta bransch.

04.08.2021 Nyheter
Läsårsstart onsdag 4.8 kl. 9: Följ med webbsändningen från pressträffen

Välkommen till OAJ:s läsårsstart onsdagen den 4 augusti. Vi streamar pressträffen som börjar klockan 9 i Akavahuset i Helsingfors. OAJ:s ordförande Olli Luukkainen har ordet och på plats finns också FSL:s ordförande Inger Damlin.

03.08.2021 Nyheter
OAJ:s arbetshälsofond: Över 300 ansökningar inlämnades

Den första ansökningsomgången blev en framgång för OAJ:s arbetshälsofond åtminstone vad gäller antalet ansökningar. Inom tidsfristen lämnades 337 ansökningar in och de ansökta beloppen uppgick till sammanlagt över sju miljoner euro.

18.05.2021 Nyheter
Vårens studentskrivningar inleddes idag i utmanande coronatider

Det finns extra mycket att tänka på under vårens studentskrivningar såväl för studerandena som för lärarna och rektorerna. Lärarnas arbetsbelastning har ökat på grund av säkerhetsåtgärder, extra provdagar och allt fler omtagningar.

16.03.2021 Nyheter
Lärare som distansundervisar ska inte åläggas att komma till skolan

OAJ:s ordförande Olli Luukkainen kritiserar starkt att en del utbildningsanordnare ålägger lärarna att komma till skolan för att distansundervisa eleverna som arbetar hemma. I synnerhet har frågan nu blivit angelägen i högstadierna. Många lärare har vänt sig till OAJ i frågan.

03.03.2021 Pressmeddelande
Ansökan öppnar för OAJ:s fond för arbetshälsa - storsatsning på medlemmarnas välbefinnande i arbetet

Ansökan för OAJ:s fond för arbetshälsa öppnar den 1 mars 2021. Målet är att stödja OAJ-medlemmarnas välbefinnande i arbetet och att förbättra arbetslivskvaliteten med hjälp av fackorganisationens egen fond.

01.03.2021 Nyheter
Förteckning på arbetsplatserna över anställda som har exponerats för coronavirus

Enligt arbetarskyddslagen ska alla arbetsplatser ha förteckning över anställda som har exponerats för coronaviruset.

26.02.2021 Nyheter