Sökresultat för "Sivista, yksityinen opetusala"

Ännu inget avtal för den privata undervisningssektorn 

OAJ:s styrelse har förkastat medlingsbudet om ett nytt arbetskollektivavtal för den privata undervisningssektorn. Det tredje medlingsbudet var rätt lika som de föregående. OAJ anser att förslaget var otillräckligt.

25.05.2022 Pressmeddelande
Ett medlingsbud har getts för den privata undervisningssektorn 

Förlikningsman Jukka Ahtela har gett ett medlingsbud i arbetstvisten inom den privata undervisningssektorn. Han väntar svar av parterna på onsdag 25.5 klockan 12. OAJ:s styrelse tar ställning till medlingsbudet på onsdag förmiddag.  

24.05.2022 Nyheter
Nya sonderingar i kommunsektorns förhandlingar

Kommunsektorns arbetsmarknadsparter har de senaste dagarna förhandlat i sonderande tecken för att få ett nytt tjänste- och arbetskollektivavtal för kommunsektorn. De egentliga förhandlingarna har varit pausade efter att förlikningsnämndens förslag kullkastades av en förhandlingspart.

20.05.2022 Nyheter
Strejkerna slutar den här veckan – medling fortsätter

Idag är sista dagen av den en vecka långa strejken i kommunsektorn. Imorgon ger förlikningsnämnden ett medlingsbud. Strejken i femton privatskolor i Helsingfors pågår ännu i morgon.

09.05.2022 Nyheter
Nu gäller det!

Strejkmarschen och Lönedagen #2 samlade idag i Helsingfors uppskattningsvis tre tusen kommunalt anställda, bland andra lärare, för att kräva bättre anställningsvillkor och löner.

06.05.2022 Nyheter
Strejkerna slutar den 9 och 10 maj – ett medlingsbud ges på tisdag

Förlikningsnämnden som försöker nå en lösning på den kommunala arbetstvisten kommer att ge ett medlingsbud på tisdagen. OAJ kommer för sin del att ta ställning till medlingsbudet så snart som möjligt. Sista strejkdagen är måndagen den 9 maj i kommunsektorn.  

06.05.2022 Nyheter
Nu är det strejk

Idag började över 20 000 lärare strejka. Strejken pågår i en vecka ifall ingen lösning nås under tiden. Det är strejk i kommunsektorn och i sjutton privatskolor.

03.05.2022 Nyheter
Över 20 000 lärare går i strejk på tisdagen – kolla in strejkevenemangen

På tisdagen börjar en omfattande strejk i tio städer som gäller över 20 000 lärare. Strejken syns och hörs i gatubilden. OAJ:s ordförande påminner om att vi med strejk försöker få ett avtal som tryggar läraryrkets dragningskraft och förhindrar branschbyte bort från utbildningssektorn. Läs vad som händer på strejkorterna.

02.05.2022 Nyheter
Ett medlingsbud har getts för den privata undervisningssektorn

Förlikningsman Jukka Ahtela har gett ett medlingsbud i arbetstvisten inom den privata undervisningssektorn. Han väntar svar av arbetstagar- och arbetsgivarorganisationerna ännu idag fredag 29.4 före klockan 20. OAJ:s styrelse behandlar medlingsbudet på eftermiddagen.

29.04.2022 Nyheter
Om en vecka börjar strejk i 10 städer om ingen lösning nås – hur har vi hamnat här?

På tisdag om en vecka inleds en storskalig strejk i hela kommunsektorn om ingen avtalslösning nås innan dess. Strejken i 10 olika städer omfattar 22 000 OAJ-medlemmar. Totalt berör strejken 81 000 kommunanställda.

26.04.2022 Nyheter