Sökresultat för "SOSTES"

Strejkerna slutar den här veckan – medling fortsätter

Idag är sista dagen av den en vecka långa strejken i kommunsektorn. Imorgon ger förlikningsnämnden ett medlingsbud. Strejken i femton privatskolor i Helsingfors pågår ännu i morgon.

09.05.2022 Nyheter
Nu är det strejk

Idag började över 20 000 lärare strejka. Strejken pågår i en vecka ifall ingen lösning nås under tiden. Det är strejk i kommunsektorn och i sjutton privatskolor.

03.05.2022 Nyheter
Ofta ställda frågor om övertids- och skiftbytesförbud

Här nedan har vi sammanställt frågor och svar om övertids- och skiftbytesförbud. Sidan uppdateras medan avtalsförhandlingar pågår.

02.03.2022 Sida
Avtalen är sista dagen i kraft för kommunen, staten och Avainta arbetsgivarna

Ännu har ingen lösning nåtts i avtalsförhandlingarna för kommunen, staten och Avainta arbetsgivarna. Förhandlingarna fortsätter idag måndag inom alla avtalsområden. Bildningsarbetsgivarnas avtal är i kraft ännu i mars och avtalet för privata socialservicebranschen går ut i slutet av april.

28.02.2022 Nyheter
Avtalsmålen diskuteras i förhandlingarna

Förhandlingarna om OAJ-medlemmarnas kollektivavtal är i gång. Vi avtalar om till exempel löner, arbetstider, ledigheter - saker som många tar för givna.

15.02.2022 Nyheter
OAJ: Finländarna anser att lärarna förtjänar löneförhöjningar på flera hundra euro

OAJ:s krav på att korrigera lönenivån i utbildningssektorn med hjälp av ett löneprogram får stöd i en färsk löneundersökning av Taloustutkimus.

27.01.2022 Nyheter
FOSU sade upp kommunsektorns kollektivavtal

Förhandlingsorganisationen FOSU har idag sagt upp alla avtal inom kommunsektorn. Således bekräftade FOSU OAJ-styrelsens tidigare beslut om att säga upp de arbets- och tjänstekollektivavtal som gäller OAJ:s medlemmar.

11.01.2022 Nyheter
Vad är ett löneprogram?

OAJ eftersträvar i de kommande avtalsförhandlingarna ett flerårigt löneprogram som skulle möjliggöra bättre löner och andra anställningsvillkor för lärarna. Läs kort och gott vad ett löneprogram innebär.

10.01.2022 Nyheter
Avtal för den privata socialservicebranschen – konkurrenskraftstimmarna slopas och löneförhöjningarna följer den allmänna linjen

Specialbestämmelserna som gäller arbetstid för lärare inom småbarnspedagogik och speciallärare som arbetar på daghem samt daghemsföreståndare förblir nästan oförändrade under de två kommande åren.

29.06.2020 Nyheter
Avtalsförhandlingarna fortsätter den här veckan

Kommunsektorns förhandlingar fortsätter idag tisdag mellan huvudförhandlingsgruppen. I går diskuterade OAJ och KT undervisningssektorns UKTA-avtal. En knäckfråga i förhandlingarna är OAJ:s krav att en del avtalsbestämmelser för yrkeslärarna måste förbättras.

26.05.2020 Nyheter