Sökresultat för "Grundläggande utbildning"

Sen också närundervisning åt grundskolans yngsta – OAJ har 3 krav på utbildningsanordnarna

På fredagen beslutade statsrådet att från och med måndagen den 23 mars ordnas vid behov närundervisning åt alla elever i årskurs 1-3. OAJ:s utbildningsdirektör kritiserar den snabba kursändringen och kräver att utbildningsanordnarna gör sitt allt för att trygga lärarnas säkerhet och ork.

21.03.2020 Nyheter
Frågor och svar om undervisningsarrangemangen i undantagsförhållandena

Inom nästan hela utbildningssektorn har man övergått till distansundervisning. Inom småbarnspedagogiken fortsätter verksamheten och lärarna inom småbarnspedagogik bär upp hela samhället med sitt arbete. Undantagstillståndet på grund av coronaviruset har väckt oro och bekymmer också bland OAJ-medlemmarna. I den här artikeln publicerar vi medlemmarnas frågor och våra svar.

18.03.2020 Nyheter
”Bra att ta ett steg i taget" - Utbildningsstyrelsens anvisningar vid övergången till avvikande undervisningsarrangemang

Utbildningstyrelsen har idag publicerat anvisningar för hur man övergår till avvikande undervisningsarrangemang i den situation som nu uppstått och som det inte har funnits möjlighet att på förhand förbereda sig för. OAJ:s utvecklingschef Jaakko Salo uppmanar lärarna att också måna om den egna orken.

17.03.2020 Nyheter
I karantän på grund av coronaviruset – får jag lön eller ersättning? Läs tio frågor och svar

För att minska smittspridning av corona har lärare och elever försatts i hemkarantän på en del ställen. Vad innebär det med tanke på lärarnas löner och arbetsskyldighet?

11.03.2020 Nyheter
Taloustutkimus kartlade: Finländarna vill ha lagstadgad lärardimensionering

Över 80 procent av finländarna anser att det behövs en lagstadgad lärardimensionering. Många andra branscher har redan personaldimensionering i lag. OAJ:s ordförande Olli Luukkainen undrar varför utbildningsområdet ska utgöra undantag. Enligt OAJ:s beräkningar kan man till exempel genomföra dimensioneringen av studiehandledare redan med de pengar som utlovas i regeringsprogrammet.

06.02.2020 Pressmeddelande
Arbetsmarknadscheferna på Educa – följ med diskussionen live!

Vad kan vi vänta oss av avtalsförhandlingarna inom offentliga sektorn? Hur går det med de 24 extra timmarna och lönerna? Blir det strejker på våren? Arbetsmarknadscheferna och OAJ:s representanter träffas i en arbetsmarknadsdiskussion på Educa-mässan lördagen den 25 januari kl. 11.30–13.

25.01.2020 Nyheter
Kalevala-projekt blev Årets utbildningsgärning

Kalevala goes science -projektet kammade hem priset Årets utbildningsgärning till Joutsan yhtenäiskoulu. Riihimäki stad fick hedersomnämnande för sin robotikundervisning.

24.01.2020 Nyheter
Educa har börjat - över 500 internationella gäster deltar i utbildningsmässan

Mer än femhundra gäster från hela världen deltar i det internationella programmet på Educa-mässan som börjar idag. Gästerna får till exempel bekanta sig med de finländska lärarnas superkrafter.

24.01.2020 Nyheter
”Målet är ett rejält och rättvist avtal” – kommunsektorns avtalsförhandlingar inleds

Idag inleds kommunsektorns avtalsförhandlingar. Olli Luukkainen, ordförande för både OAJ och FOSU, betonar att nu är det tid att också löntagarna inom offentliga sektorn får vara med och dela kakan.

14.01.2020 Nyheter
OAJ om Pisaresultaten: Lärresultaten förbättras med mera undervisning, specialundervisning och bättre lärardimensionering

Finland är fortsättningsvis ett av världens ledande utbildningsländer och det största tacket går till lärarna, säger OAJ. Pisaresultaten som publicerades idag visar att läskunnigheten är på rätt lika nivå som tre år tidigare, men det finns en risk för att kunskapsskillnaderna blir större.

03.12.2019 Pressmeddelande