Sökresultat för "Småbarnspedagogik"

Arbetsmarknadscheferna på Educa – följ med diskussionen live!

Vad kan vi vänta oss av avtalsförhandlingarna inom offentliga sektorn? Hur går det med de 24 extra timmarna och lönerna? Blir det strejker på våren? Arbetsmarknadscheferna och OAJ:s representanter träffas i en arbetsmarknadsdiskussion på Educa-mässan lördagen den 25 januari kl. 11.30–13.

25.01.2020 Nyheter
Educa har börjat - över 500 internationella gäster deltar i utbildningsmässan

Mer än femhundra gäster från hela världen deltar i det internationella programmet på Educa-mässan som börjar idag. Gästerna får till exempel bekanta sig med de finländska lärarnas superkrafter.

24.01.2020 Nyheter
”Målet är ett rejält och rättvist avtal” – kommunsektorns avtalsförhandlingar inleds

Idag inleds kommunsektorns avtalsförhandlingar. Olli Luukkainen, ordförande för både OAJ och FOSU, betonar att nu är det tid att också löntagarna inom offentliga sektorn får vara med och dela kakan.

14.01.2020 Nyheter
5 Educa-tips: Info om planeringstid och könssensitivitet inom småbarnspedagogik

Educa 2020 ordnas den 24–25 januari i Helsingfors Mässcentrum. Landets största utbildningsevenemang firar 25-år och bjuder än en gång på ett intressant program. Här får du tips om några programpunkter inom småbarnspedagogikens område.

10.01.2020 Nyheter
Helsingfors höjer löner – lärarna inom småbarnspedagogik får ytterligare förhöjning

Helsingfors stad ger ytterligare ett lönepåslag till lärare och speciallärare inom småbarnspedagogik i början av nästa år. Månadslönen höjs med 46 euro utöver den tidigare förhöjningen på 175 euro. Huvudförtroendeman Merja Winter säger att det här är en bra start för ett löneprogram.

13.12.2019 Nyheter
Hur öka klimatansvaret? Kom på seminarium och få verktyg för klimatsmart verksamhetskultur i skolor och daghem!

Hur kan daghem, skolor och läroanstalter utveckla en verksamhetskultur med större klimatansvar? Utbildningsstyrelsen och OAJ ordnar tisdagen den 10 december ett seminarium för lärare och ledare – välkommen!

30.10.2019 Nyheter
Barnträdgårdslärarförbundet är nu Småbarnspedagogikens Lärarförbund!

Barnträdgårdslärarförbundets fullmäktige samlades på fredagen och lördagen i Helsingfors. Namnändringen var ett av mötets viktigaste ärenden.

28.10.2019 Nyheter
Majoriteten av lärarna inom småbarnspedagogik nöjda med puu-arbetstiden – sämre ställt i privata daghem

OAJ:s enkätundersökning visar att arbetstiden för planering, utvärdering och utveckling förverkligas bäst i kommunala daghem men klart sämre i privata daghem. I de kommande avtalsförhandlingarna lyfter vi problemen på bordet, säger OAJ:s Kristiina Johansson.

20.09.2019 Nyheter
OAJ: Rätten till småbarnspedagogik är viktig – men utvecklingen måste fortsätta

OAJ välkomnar regeringens förslag att återinföra den subjektiva rätten till småbarnspedagogik, men det räcker inte. Utvecklingsarbetet måste också fortsätta.

22.08.2019 Nyheter
Reformtakten ökar inom utbildningen

Det gångna läsåret har förändrat utbildningen på alla sektorer. Många reformer har inletts redan innan de tidigare har slutförts och utöver de stora reformerna har det pågått talrika nationella och lokala utvecklingsprojekt.

27.05.2019 Nyheter