Sökresultat för "Småbarnspedagogik"

Hej medlem - berätta vad som fungerar och inte fungerar i undervisningen. Svara på vår enkät!

OAJ kartlägger hur undervisningsarrangemangen har fungerat i undantagstiderna inom småbarnspedagogiken, den grundläggande utbildningen och i gymnasiet. Jaakko Salo, utbildningspolitisk chef vid OAJ, önskar att många svarar på enkäten. Det är ett lätt sätt att arbeta för bättre fungerande praxis!

25.05.2020 Nyheter
Överenskommelse har nåtts om avtalsramarna för AVAINTA Arbetsgivarna

För AVAINTA Arbetsgivarnas avtalsområden har man nått en överenskommelse om ramarna. Inom AVAINTA:s verksamhetsområden finns OAJ-medlemmar i privata daghem och i läroanstalter, yrkeshögskolor och inom det fria bildningsarbetet.

15.05.2020 Nyheter
Över 2 000 lärare svarade på OAJ:s enkät: Rädsla för permittering och smitta bekymrar inom småbarnspedagogiken

Lärarna inom småbarnspedagogik upplever att deras arbete är viktigt under undantagsförhållandena, men känslorna är motstridiga. Det finns också dagligen rädsla för att förlora hälsan.

27.04.2020 Pressmeddelande
OAJ:s kartläggning: Distansundervisningen fungerar överlag bra, men enstaka elever och studerande har svårigheter

Lärarna har för det mesta lyckats nå sina elever och studerande även under undantagsarrangemangen. Lärarna uppger att de använder mycket tid på att kontakta enskilda elever och studerande med individuella meddelanden och samtal. Ändå uppger cirka 70 procent av lärarna i grundskolan, gymnasiet och yrkesläroanstalter att det finns enstaka elever som inte alls kan nås eller bara oregelbundet.

23.04.2020 Pressmeddelande
Hej lärare! Berätta om dina erfarenheter av arrangemangen i undantagstider - varje svar är värdefullt

Hur fungerar undervisningen och distansarbetet? Vad har och vad har inte fungerat? OAJ kartlägger lärarnas erfarenheter av undervisningsarrangemangen i undantagstider. Det tar bara några minuter att svara!

02.04.2020 Nyheter
Permitteringar hotar privata daghem – OAJ stödjer medlemmarna

Privata daghemsföretag planerar omfattande permitteringar då färre barn deltar i småbarnspedagogiken under coronaepidemin. Vi stöder våra medlemmar och kräver att arbetsgivarna slopar sina permitteringsplaner.

25.03.2020 Nyheter
Frågor och svar om undervisningsarrangemangen i undantagsförhållandena

Inom nästan hela utbildningssektorn har man övergått till distansundervisning. Inom småbarnspedagogiken fortsätter verksamheten och lärarna inom småbarnspedagogik bär upp hela samhället med sitt arbete. Undantagstillståndet på grund av coronaviruset har väckt oro och bekymmer också bland OAJ-medlemmarna. I den här artikeln publicerar vi medlemmarnas frågor och våra svar.

18.03.2020 Nyheter
OAJ och Talentia samarbetar under avtalsrörelsen

OAJ och Talentia har kommit överens om gemensamma förhandlingsmål och organisatoriskt samarbete beträffande de pågående förhandlingarna inom kommunsektorn.

13.03.2020 Nyheter
Lärare inom småbarnspedagogik: ”Det känns orättvist att min utbildning inte återspeglas i lönen”

De extra löneförhöjningarna som Helsingfors stad gav lärarna inom småbarnspedagogik visade att staden uppskattar vårt arbete. Förhöjningarna är också ett steg i rätt riktning; lönenivån borde höjas i hela branschen eftersom lönen inte motsvarar arbetets svårighetsgrad, säger Susanna Jauhianen.

06.03.2020 Nyheter
Småbarnspedagogik

Med småbarnspedagogik avses en pedagogiskt betonad verksamhet för barn under skolåldern.

20.02.2020 Sida