Sökresultat för "Småbarnspedagogik"

Lärare på daghem i Åbo fick priset Årets utbildningsgärning – litet skådespel resulterade i tryggare närmiljö

Barn och personal i daghemmet Ketunpesä i Åbo ordnade en föreställning för kommunpolitikerna för att uppmärksamma ett farligt övergångsställe framför daghemmet. Satsningen belönades med ny skyddsväg och priset som årets utbildningsgärning!

30.01.2021 Nyheter
Lärarna i Finland valdes till årets utbildningspåverkare – yrkesskickligheten har framhävts i undantagsförhållandena

Utmärkelsen Årets utbildningspåverkare 2020 gick till de finländska lärarna. OAJ:s ordförande Olli Luukkainen offentliggjorde OAJ-styrelsens val vid den digitala Educa-mässan.

30.01.2021 Nyheter
Daghemsföreståndarnas arbetstidsarrangemang i coronatider

KT Kommunarbetsgivarna har gett anvisningar om daghemsföreståndarnas arbetstidsarrangemang under coronaepidemen. Arbetsgivarna kan inte avtala om eller ålägga en anställd till kontinuerlig 24/7 beredskap.

18.12.2020 Nyheter
Avtalsöverföringen förenhetligar ställningen för lärarna inom småbarnspedagogik

När lärarna inom småbarnspedagogik övergår till undervisningssektorns avtal ger det i framtiden bättre förhandlingsförutsättningar. Alla behöriga lärare inom småbarnspedagogik omfattas av överföringen oavsett utbildningsbakgrund.

11.12.2020 Nyheter
Riksdagen godkände försök med tvåårig förskoleundervisning - OAJ understöder varmt

Riksdagen godkände på fredagen försöket med tvåårig förskoleundervisning. OAJ är mycket nöjd och dessutom glad att lekens betydelse betonas starkt i de läroplansgrunder som görs för försöket.

04.12.2020 Nyheter
Barngrupper får inte slås ihop inom småbarnspedagogiken

Det försämrade coronaläget har väckt oro i daghemmen över hur man ska gå till väga under julhelgen. OAJ kräver att man i alla enheter inom småbarnspedagogiken följer Arbetshälsoinstitutets anvisningar och att man inte slår ihop barngrupper eller daghem.

04.12.2020 Nyheter
OAJ ska höja läraryrkets status – ”Tillsammans kan vi göra vad som helst”

OAJ:s fullmäktige har beslutat om en storsatsning i syfte att stärka läraryrkets anseende. OAJ-medlemmarnas arbete är viktigt för hela samhället och det här vill vi uppmärksamma finländarna på. Vi önskar att hela OAJ-gemenskapen inspireras med redan i projektplaneringen.

19.11.2020 Nyheter
Daghemsföreståndarna önskar mera fortbildning – primärt med pedagogiskt ledarskap

I en OAJ-undersökning uppger 40 procent av de kommunalt anställda daghemsföreståndarna att de behöver mera kunnande för att sköta sin kärnuppgift. OAJ kräver att arbetsgivarna följer den lagstadgade fortbildningsskyldigheten och tryggar att den närmaste ledningen har tillräckligt kunnande.

13.10.2020 Nyheter
”Många hade redan gett upp hoppet” – nu börjar arbetet med avtalsövergången inom småbarnspedagogiken

Vid vårens avtalsförhandlingar kom man överens om att beredningen av avtalsövergången inom småbarnspedagogiken börjar i höst. Salla Sutinen, speciallärare inom småbarnspedagogik, är entusiastisk men vet att arbetet med avtalsvillkoren fortfarande är i sin linda.

09.10.2020 Nyheter
Avtal för den privata socialservicebranschen – konkurrenskraftstimmarna slopas och löneförhöjningarna följer den allmänna linjen

Specialbestämmelserna som gäller arbetstid för lärare inom småbarnspedagogik och speciallärare som arbetar på daghem samt daghemsföreståndare förblir nästan oförändrade under de två kommande åren.

29.06.2020 Nyheter