Sökresultat för "AKTA"

Vad är ett löneprogram?

OAJ eftersträvar i de kommande avtalsförhandlingarna ett flerårigt löneprogram som skulle möjliggöra bättre löner och andra anställningsvillkor för lärarna. Läs kort och gott vad ett löneprogram innebär.

10.01.2022 Nyheter
Avtalsförhandlingarna: OAJ eftersträvar ett flerårigt löneprogram

OAJ eftersträvar i avtalsförhandlingarna ett flerårigt löneprogram med vilket lärarnas löner och andra anställningsvillkor kan förbättras.

09.12.2021 Nyheter
OAJ:s ordförande Olli Luukkainen: Det finns inte längre en allmän lönelinje

OAJ:s ordförande Olli Luukkainen kräver ett långsiktigt löneprogram för att korrigera eftersläpningen av lönerna. Betydelsen av arbetet inom utbildning, fostran och forskning har varit särskilt framträdande under coronatiden, men det här syns inte på ett tillfredsställande sätt i lönen.

04.08.2021 Nyheter
OAJ:s styrelse godkände avtalsöverföringen för undervisningspersonalen inom småbarnspedagogik

OAJ:s styrelse har godkänt överföringen av lärarna inom småbarnspedagogik från det allmänna kommunala AKTA-avtalet till undervisningssektorns UKTA-avtal. Det här innebär att behöriga lärare och speciallärare inom småbarnspedagogik samt daghemsföreståndare överförs till UKTA.

04.06.2021 Nyheter
Ett förhandlingsresultat har nåtts om avtalsöverföringen för lärarna inom småbarnspedagogik

Förhandlingarna är i mål med Kommunarbetsgivarna KT om förfarandet vid överföringen av lärarna inom småbarnspedagogik från det allmänna kommunala AKTA-avtalet till undervisningssektorns UKTA-avtal.

02.06.2021 Nyheter
OAJ: Lokala förhandlingar i syfte att få ersättning åt medlemmarna för ökad arbetsbelastning under coronapandemin

OAJ söker ersättning för sina medlemmar för det extra arbetet och det ökade ansvaret som de avvikande arrangemangen har medfört under coronapandemin. Förtroendemännen har idag den 24 mars klockan 10 begärt lokala förhandlingar av arbetsgivare runt om i landet.

24.03.2021 Nyheter
Pensionerade lärare som återgått till arbetet kan kräva årsbundna tilläg retroaktivt

Ändring i det kommunala tjänste- och arbetskollektivavtalet för undervisningspersonal förbättrar lönen för pensionerade lärare som fortsätter jobba. Årsbundna tillägg kan krävas retroaktivt från år 2018.

02.03.2021 Nyheter
Avtalsöverföringen förenhetligar ställningen för lärarna inom småbarnspedagogik

När lärarna inom småbarnspedagogik övergår till undervisningssektorns avtal ger det i framtiden bättre förhandlingsförutsättningar. Alla behöriga lärare inom småbarnspedagogik omfattas av överföringen oavsett utbildningsbakgrund.

11.12.2020 Nyheter
Så här är nya  AKTA och bindande avtal om att lärarna inom småbarnspedagogik överförs till UKTA

I det allmänt kommunala tjänste- och arbetskollektivavtalet AKTA har arbetstidsförlängningen slopats och löneförhöjningarna följer den allmänna linjen. Man har också avtalat om överföringen av lärarna inom småbarnspedagogik till lärarnas UKTA-avtal.  

28.05.2020 Nyheter
Lärarna inom småbarnspedagogik överförs till lärarnas UKTA-avtal – lärarna får förhöjningar som följer den allmänna linjen och arbetstidsförlängningen slopas

OAJ har i tiotals år eftersträvat att lärarna inom småbarnspedagogik ska överföras till lärarnas UKTA-avtal och äntligen kommer det att ske. De kommunala avtalsparterna godkände idag nya AKTA-avtalet. Det nya tjänste- och arbetskollektivavtal är ikraft 23 månader, löneförhöjningarna följer den allmänna linjen och arbetstidsförlängningen är slopad.

28.05.2020 Nyheter