Sökresultat för "AKTA"

Andra strejkvarslet för kommunsektorn – strejkhot i Tammerfors och Kuopio

OAJ och förhandlingsorganisationen FOSU utfärdar redan ett andra strejkvarsel. Strejkvarslet gäller städerna Tammerfors och Kuopio. Strejken skulle omfatta cirka 4 000 OAJ-medlemmar.

11.03.2022 Nyheter
Strejkvarsel för kommunsektorn i Jyväskylä och Rovaniemi 23–24.3

OAJ och förhandlingsorganisationen FOSU har gett ett strejkvarsel som gäller Jyväskylä och Rovaniemi. Strejken omfattar cirka 2000 OAJ-medlemmar i kommunsektorn.

07.03.2022 Nyheter
Förbud mot övertidsarbete och skiftesbyte för OAJ-medlemmar i kommunsektorn

Ett förbud mot övertidsarbete och skiftesbyte i kommunsektorn träder i kraft i hela landet och gäller även OAJ-medlemmar. Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU och Offentliga sektorns union JAU meddelade om förbudet mot övertidsarbete och skiftesbyte. OAJ är FOSU:s största medlemsorganisation.

02.03.2022 Nyheter
Ofta ställda frågor om övertids- och skiftbytesförbud

Här nedan har vi sammanställt frågor och svar om övertids- och skiftbytesförbud. Sidan uppdateras medan avtalsförhandlingar pågår.

02.03.2022 Sida
Avtalen är sista dagen i kraft för kommunen, staten och Avainta arbetsgivarna

Ännu har ingen lösning nåtts i avtalsförhandlingarna för kommunen, staten och Avainta arbetsgivarna. Förhandlingarna fortsätter idag måndag inom alla avtalsområden. Bildningsarbetsgivarnas avtal är i kraft ännu i mars och avtalet för privata socialservicebranschen går ut i slutet av april.

28.02.2022 Nyheter
OAJ:s arbetslivsbarometer: Lärarnas arbetsmängd får inte mera öka

Lärarna upplever att arbetsförhållandena har försämrats ytterligare. Det här visar OAJ:s arbetslivsbarometer som publicerades i dag. Arbetet har ökat, blivit splittrat och går ut över fritiden. Det förorsakar lärare nedsatt arbetsförmåga och arbetsstress. I vårens avtalsrunda betonar OAJ särskilt begränsad arbetsmängd och bättre välbefinnande i arbetet.

16.02.2022 Nyheter
Avtalsmålen diskuteras i förhandlingarna

Förhandlingarna om OAJ-medlemmarnas kollektivavtal är i gång. Vi avtalar om till exempel löner, arbetstider, ledigheter - saker som många tar för givna.

15.02.2022 Nyheter
OAJ: Finländarna anser att lärarna förtjänar löneförhöjningar på flera hundra euro

OAJ:s krav på att korrigera lönenivån i utbildningssektorn med hjälp av ett löneprogram får stöd i en färsk löneundersökning av Taloustutkimus.

27.01.2022 Nyheter
Vad betyder den allmänna linjen i avtalsförhandlingar?

Avtalsförhandlingarna om nya kollektivavtal för OAJ-medlemmarna inleddes i januari med kommunsektorns förhandlingar. I samband med förhandlingarna talas det ofta om avtalsförhöjningar i enlighet med den allmänna linjen, men vad innebär det i praktiken?

21.01.2022 Nyheter
FOSU sade upp kommunsektorns kollektivavtal

Förhandlingsorganisationen FOSU har idag sagt upp alla avtal inom kommunsektorn. Således bekräftade FOSU OAJ-styrelsens tidigare beslut om att säga upp de arbets- och tjänstekollektivavtal som gäller OAJ:s medlemmar.

11.01.2022 Nyheter