Strejkdagen i bilder

31.01.2024 - 15:39 Nyheter
Illustration

Välkommen att se glimtar från strejkdagen den 31 januari.

OAJ ordnar en politisk strejk på onsdagen den 31 januari 2024. I strejken deltar OAJ:s medlemmar i arbetsavtalsförhållande inom småbarnspedagogiken i Helsingfors, Vanda, Esbo och Grankulla. Enligt lagen får anställda i tjänsteförhållande inte delta i en politisk strejk.

Vi strejkar för att regeringen har planer på försämringar i arbetslivet, bland annat en exportdriven arbetsmarknadsmodell. Arbetskonflikten riktar sig inte mot arbetsgivaren eller ikraftvarande tjänste- och arbetskollektivavtal. 

Tack till dig som strejkar för hela OAJ:s medlemskår. Tack också till dig som stödjer strejken genom att undvika att utföra de strejkandes arbetsuppgifter. Och tack till dig som sprider vårt gemensamma budskap genom att flitigt dela vårt strejkbudskap via OAJ:s sociala mediekanaler.

Strejkvakterna samlade i Esbo, Helsingfors och Vanda

Strejkvakthållningen ordnades centraliserat vid Ode i Helsingfors, Blecktorget i Esbo och i Dickursby, Vanda.

OAJ:s vice ordförande Lauri Hietalahti, Katariina Kattelus och Anitta Pakanen besökte alla träffpunkter. Även OAJ:s organisationsdirektör Pasi Pesonen och organisationschef Kaj Raiskio hälsade på strejkvakterna under dagen.

OAJ:s ordförande Katarina Murto hade tyvärr insjuknat och kunde inte delta i strejkdagen. Hon skickade varma hälsningar till alla strejkande och de som visar sitt stöd för strejken.  

Stämningar under dagen

Vantaa startti.jpg
I Vanda samlades man för strejkvakthållning vid ett daghem i Dickursby.
Stämningen i topp trots grått väder!

MicrosoftTeams-image (56).png
Milla, Kaj och Pasi från OAJ:s kansli hälsade på strejkvakterna.

MicrosoftTeams-image (58).png

Helsingfors träffpunkt vid Ode.


Läs om i media om strejkdagen 
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010190557.html
Lärarfackets daghemspersonal strejkar i huvudstadsregionen

IMG_3792.jpeg IMG_3828.jpeg

IMG_1406.jpeg IMG_3826 (1).jpeg

puhikset.jpg

"OAJ:s vice ordförande Katariina Kattelus, Lauri Hietalahti och Anitta Pakanen hoppade in i mitt ställe då jag har drabbats av influensa.
Jag är stolt över alla er som idag ställer upp för att försvara hela vår medlemskår. 

Jag är med er i tankarna och skickar varma hälsningar till alla som strejkar och till medlemmar som stödjer vår strejk. En politisk strejk är ett yttersta medel för att försöka påverka att politikerna inte blandar sig i löneförhandlingarna. OAJ vill tillsammans bygga ett framgångsrikt Finland.

- Katarina Murto-

Dela