OAJ med i Näsdagen: Med utbildning hjälper vi världens barn

11.11.2022 - 16:18 Nyheter
Illustration
Tillsammans gör vi gott. På bilden organisationschef Jenni Arnkil, ordförande Katarina Murto och specialsakkunnig Kaj Raiskio redo för Näsdagen.

OAJ har på fem år samlat in hela 300 000 euro till förmån för världens barn. Idag kulminerar insamlingen i Näsdagen.

OAJ är nu med för femte gången i Näsdagen vars syfte är att samla in pengar för att förbättra situationen för världens barn. Att barn får gå i skola innebär ofta en bättre vardag för barnen. 

– Lärarna spelar en stor roll i barnens och de ungas liv. En utbildad lärare möjliggör lärandet och skapar trygghet i elevernas vardag. Och det här är alldeles särskilt viktigt i utvecklingsländer, säger Katarina Murto, ordförande för OAJ. 

Vi klarar oss inte utan behöriga lärare 

Det behövs behöriga lärare för en bra och högklassig utbildning. Det gäller både här hemma och runt om i världen. 

– Utbildning formar framtiden och ger möjlighet till ett humanare och bättre liv. Det är viktigt att vi också bär ett globalt ansvar för barnens situation och utbildning. Därför stödjer OAJ än en gång Näsdageninsamlingen, säger Murto. 

OAJ:s ordförande berättar mera om organisationens synpunkter i den direkta Näsdagen-sändningen på Yle 1 fredagen den 11 november klockan 21.17. 

Vi gör gott tillsammans 

OAJ:s medlemmar, föreningar och kansli har tillsammans under fem år samlat in fantastiska 300 000 euro i Näsdageninsamlingen. Årets måttliga insamlingsmål på 20 000 euro har redan överskridits med flera tusen.

 – Det är rörande att se att våra medlemmar från hela Finland år efter år är redo att delta. Ett riktigt varmt tack till alla, säger specialsakkunnig Kaj Raiskio