Maria Löfgren ny ordförande för Akava - OAJ förväntar sig ett starkt samarbete och en öppen verksamhetskultur

14.11.2022 - 16:46 Nyheter
Illustration

Maria Löfgren, verksamhetsledare för förhandlingsorganisationen FOSU, har valts till ny ordförande för Akava. Ordförandevalet hölls vid Akavas förbundsmöte idag den 14 november.

Maria Löfgren, verksamhetsledare för Förhandlingsorganisationen för offentliga sektorns utbildade FOSU, har valts till ny ordförande för Akava. Hon vann över motkandidaten Jari Jokinen, verksamhetsledare för Teknikens akademiker TEK, med siffrorna 514–383.

– Maria Löfgren är en kunnig och lämplig person för att lotsa centralorganisationen. OAJ backade upp henne i valet eftersom vi anser att det är viktigt att ordföranden är väl insatt i arbetsmarknads- och arbetslivsfrågor, säger OAJ:s ordförande Katarina Murto och gratulerar varmt den nyvalda ordföranden.

OAJ är med sina cirka 118 000 medlemmar Akavas största medlemsorganisation.  Akava har sammanlagt över 600 000 i 36 fackförbund.

Akavas ordförande Sture Fjäder lämnade sitt uppdrag mitt i mandatperioden. Därför går mandatperioden för den nya ordförande bara fram till maj 2024.

Läs också: OAJ backar upp Maria Löfgren i Akavas ordförandeval

Dela