CSU förenar chefer och sakkunniga inom yrkesutbildningen – kom till Educa och nätverka!

22.01.2019 - 14:12 Nyheter
Illustration
OAJ:s ordförande Olli Luukkainen gratulerade CSU:s nya ordförande Katri Tuomainen vid valmötet i december.

Katri Tuomainen är ny ordförande för CSU. Hon välkomnar chefer och sakkunniga inom yrkesutbildningen till en nätverksträff på Educa-mässan.

Liten men naggande god. Så kan man beskriva den rätt unga föreningen Chefer och sakkunniga inom utbildningen CSU (på finska KEA). Det finns för närvarande cirka hundra medlemmar och föreningen är till för chefer och sakkunniga inom andra stadiets yrkesutbildning, yrkeshögskolor, grundläggande konstundervisning och fritt bildningsarbete. Föreningen tar sina första steg på OAJ-fältet, men går starkt framåt.

– CSU bevakar medlemmarnas intressen och vårt mål är nu att göra vår förening mera känd och att öka antalet medlemmar, säger ordföranden Katri Tuomainen som tog över ordförandeskapet i början av året.

Skräddarsydda tjänster och intressebevakning för chefer och sakkunniga

Tuomainen uppmanar att alla som är i ledningsuppgifter inom nämnda utbildningsstadier ska ansluta sig till CSU.  Det gör också Niku Tuomisto som är utvecklingschef vid OAJ.

– Det skulle vara viktigt att chefer och sakkunniga organiserar sig på det riksomfattande planet för att trygga tjänster och intressebevakning som är ämnade enkom för dem, säger Tuomisto.

Kom till Educa och nätverka

Sista veckoslutet i februari är det dags för Educa i Helsingfors Mässcentrum. Då ges också tillfälle att bekanta sig med CSU:s verksamhet som presenteras i samma mässmonter som yrkeslärarna OAO. Dessutom ordnar CSU en cocktailträff för medlemmar och eventuellt nya medlemmar fredagen den ​​25 januari klockan 16 i rum 213. Välkommen!

Som CSU-medlem får du också alla OAJ:s medlemsförmåner

  • CSU grundades år 2017 och är en medlemsorganisation i yrkeslärarnas takorganisation OAO.
  • Medlemmarna får tillgång till alla OAJ:s medlemsförmåner; intressebevakning, arbetslöshetsskydd, medlemskortet som ger förmåner, försäkringsförmåner, förmånligare semester- och rekreationstjänster och tidningen Opettaja.
  • Niku Tuomisto och Minna Vakkuri fungerar som kontaktpersoner vid OAJ:s kansli.
  • CSU:s (KEA:s) cocktailträff på Educa fredagen den 25 januari klockan 16–18, rum 213.
  • CSU:s webbplats