• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Jäsenwebinaarit

Jäsenwebinaarit ovat osa jäsenetujasi OAJ:n jäsenenä. Tutustu rohkeasti jäsenwebinaarien tallenteisiin!

OAJ:n ja SOOLin yhteisen webinaarit

SOOL ja OAJ järjestävät yhteisiä webinaarisarjoja, jotka ovat avoimia kaikille SOOLin ja OAJ:n jäsenille. Erityisenä kohderyhmänä OAJ:n jäsenistä ovat nuoret opettajat sekä muut työuransa alussa olevat opetusalan ammattilaiset. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu OAJ:n ja SOOLin yhteisiin webinaareihin tai katso tallenteita

Katso somewebinaarisarjan tallenteita

Minä ja oppilaani somessa -webinaarisarja

Some kiinnostaa, kauhistuttaa ja välillä myös kohahduttaa. Some tuo paljon uutta ja hyvää, ja tarjoaa parhaimmillaan oivalluksia, tietoa, sekä väyliä oppimiselle ja kokemusten jakamiselle. Toisaalta some ja siellä tapahtuva häirintä myös haastaa tutut toimintatavat, ja vaikuttaa niin lasten, nuorten kuin ammattilaistenkin arkeen.

Somewebinaareista opit, miten voit huomioida somen mahdollisuudet ja uhat työssä, miten laki suojaa opettajaa somehäirinnältä, ja kuinka pitää huolta omasta ja oppilaiden jaksamisesta.

Koulutuksia vetävät Someturvan toimitusjohtaja, sometohtori Suvi Uski, verkkohäirinnän juristi Kaisa Rissanen ja verkkohäirinnän sosiaalipsykologi Maija Komonen.

Sauna-live: Keinoja somehäirinnän taklaamiseen

Kaipaatko vielä lisätietoa esimerkiksi omien yksityisyysasetusten säätämisestä ja tietoturvan takaamisesta somessa? Katso kevään 2023 tallenne Sauna-livestä!

Saunaillassa käsitellään mm. seuraavia teemoja:

  • Mitä on somehäirintä ja kuinka paljon sitä tarvitsee sietää?
  • Jos ei itse someta, mitä somemaailmasta pitäisi kuitenkin tietää?
  • Miten hallita omaa yksityisyyttä ja tietoturvaa somessa?
  • Miten muodostaa yhteisiä pelisääntöjä somehäirinnän hallintaan työyhteisössä?

Livessä aihetta käsittelee LM Somecon sosiaalisen median ja viestinnän konsultti Suvi Salminen. Lisäksi paikalla lakitieteellisiä näkökulmia tarjoamassa on OAJ:n johtava juristi Erkki Mustonen.