• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koronavirus"

Lasten oikeuksien toteutumisen edellytys on terveet opettajat 

Korona-aika on tuottanut epätasa-arvoa sulkemalla kouluja ja asettanut näin kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat entistä heikompaan asemaan. OAJ:n solidaarisuustyön kokonaisuudesta vastaava järjestöpäällikkö Jenni Arnkil iloitsee Unicefin ja muiden kansainvälisten järjestöjen eilisistä kannanotoista, joissa vaaditaan opettajille koronarokotetta ensimmäisten joukossa, jotta lasten tulevaisuus voidaan turvata.

16.12.2020 Uutinen
Juko vetoaa työnantajiin: käsillä on työssäjaksamisen hätätila

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko vetoaa työnantajiin, jotta koronalisä ja henkilöstön jaksamisen nostettaisiin paikallisen sopimisen ytimeen.

14.12.2020 Uutinen
Korona on lisännyt valtavasti esihenkilöiden työkuormaa

Päiväkodinjohtajien ja rehtoreiden työmäärä on kasvanut koronan myötä entisestään. Tämä on vaikuttanut merkittävästi heidän työinnostukseensa sekä lisännyt uupumusta. OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen vaatii blogissaan työnantajia puuttumaan tilanteeseen ja palkkaamaan lisää apulaisjohtajia ja -rehtoreita.

03.12.2020 Blogi
Varhaiskasvatuksen lapsiryhmiä ei saa yhdistää

Koronatilanteen pahentuessa on päiväkodeissa herännyt huoli, miten joulun aikaan auki olevien päiväkotien ja ryhmien yhdistelyssä poikkeusaikana toimitaan. OAJ vaatii, että kaikissa varhaiskasvatusyksiköissä toimitaan Työterveyslaitoksen julkaisemien ohjeiden mukaan, eikä päiväkoteja ja lapsiryhmiä yhdistettäisi.

03.12.2020 Uutinen
Työterveyslaitokselta koronaohjeet päiväkoteihin, kouluihin ja oppilaitoksiin – Työnantaja vastaa työntekijöiden turvallisuudesta

Ohjeiden tavoite on ohjata varhaiskasvatuksen ja opetusalan työyhteisöjä toimimaan turvallisesti ja määrittämään mahdolliset riskit koronaviruksen varalta.

01.12.2020 Uutinen
Koronakevät uuvutti rehtorit ja laski työinnostusta

Tuoreen rehtoribarometrin mukaan korona lisäsi rehtoreiden stressiä ja vähensi työintoa. OAJ:lle koronakevään työhyvinvointia heikentävät vaikutukset eivät tule yllätyksenä. OAJ vaatii, että tilanteeseen puututaan välittömästi.

26.11.2020 Uutinen
OAJ ja THL vahvistavat yhteistyötään – Varhaiskasvatuksen ja koulumaailman koronaohjeistusta parannetaan

OAJ:n johdon ja THL:n johdon palaverin tavoitteena tänään oli parantaa yhteistyötä erityisesti koronatoimien osalta. Tapaamisesta oli sovittu jo aiemmin syksyllä.

24.11.2020 Uutinen
Vastuu työpaikan koronatoimista kuuluu työnantajalle

Korona keskustelutti myös OAJ:n valtuustossa, joka kokoontui tänään toista päivää etäkokouksessaan. OAJ:n valtuutettu Sari Aksberg haluaa muistuttaa työnantajien vastuusta opettajien suojaamisessa tartunnoilta.

19.11.2020 Uutinen
OAJ:n syysvaltuusto kokoontuu etäyhteyksin

Valtuuston syyskokous alkaa tänään Helsingissä. Kokous toteutetaan koronaepidemian vuoksi kokonaan etänä. Asialistalla on isoja ja tärkeitä kokonaisuuksia. Valtuutetut päättävät muun muassa kahden seuraavan vuoden toimintasuunnitelmasta sekä järjestötoiminnan uudistamisesta.

18.11.2020 Uutinen
Korona voi sairastuttaa myös ilman tartuntaa

Rehtoreiden työtaakka ja alaisten määrä on suuri poikkeusoloista huolimatta. Miten jatkuville palkattomille ylitöille saadaan stoppi, ja tuki työssä jaksamiselle kohdalleen, pohtii blogikirjoituksessaan OAJ:n kehittämispäällikkö Niku Tuomisto.

12.11.2020 Blogi