• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koronavirus"

Opetushenkilöstö on rokotettava viimeistään kesäkuun loppuun mennessä – varhaiskasvatuksen opettajat heti riskiryhmien jälkeen

OAJ antoi lausuntonsa sosiaali- ja terveysministeriön lausuntopyyntöön rokotusjärjestyksestä. OAJ toi lausunnossaan esiin, että rokotusjärjestyksessä pitäisi alueellisten painotusten lisäksi ottaa huomioon myös ammattiryhmien erityispiirteet.

13.04.2021 Uutinen
OAJ vaatii: Opetusalan henkilöstö rokotettava ennen kesäkuun loppua

OAJ vaatii, että opetusalan koko henkilöstö pitää rokottaa ennen kesäkuun loppua. Erityisesti varhaiskasvatuksen henkilöstö pitäisi rokottaa mahdollisimman pian. Vaatimukset sisältyvät OAJ:n lausuntoon valmisteilla olevasta rokoteasetuksen muutoksesta. Asetuksen muutos mahdollistaa rokotusjärjestyksen muuttamisen alueellisten tarpeiden mukaan.

13.04.2021 Lausunto
Tarvitaan toivoa ja suunnitelma

Toiveet koronasta irti pääsemisestä ovat Suomessa lisääntyneet rokotusten ja kevään edetessä. Rokotusten maksimaalinen ja mahdollisimman nopea toteuttaminen on ehdottomasti tärkein toimenpide hyvän kehityksen turvaamiseksi.

12.04.2021 Blogi
Yhteishanke vauhdittaa opintoja ja vähentää opettajien kuormitusta

Työsuojeluvaltuutetut tuntevat työpaikkojen arjen. Tampereen korkeakouluyhteisön koronaryhmän toiminnasta kertoo työsuojeluvaltuutettu Terttu Roivas.

06.04.2021 Uutinen
THL ohjeistaa koulutuksen järjestäjiä koulu- ja päiväkotirakennusten ilmanvaihdosta

THL on julkaissut ilmanvaihtoa koskevan ohjeistuksen tiloihin, jotka ovat varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen, lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen, korkeakoulutuksen, vapaan sivistystyön, taiteen perusopetuksen sekä muuhun koulutukseen tarkoitetussa käytössä.

01.04.2021 Uutinen
OAJ ajanut opettajien rokottamista – hallitus otti rokotejärjestyksen käsittelyyn

OAJ otti vahvan kannan opettajien rokottamiseksi jo marraskuussa, jolloin muun muassa Unicef esitti vaatimuksensa opettajien rokottamiseksi terveydenhuollon ammattilaisten ja riskiryhmien jälkeen. Suomen hallitus käsittelee rokotejärjestystä pääsiäisviikolla.

31.03.2021 Uutinen
Opiskeluhuollon siirto hyvinvointialueille peruttava

OAJ, Suomen Psykologiliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Koulukuraattorit ry esittävät kannanotossaan huolensa opiskeluhuollon resursseista koronakriisin aikana ja sen jälkeen.

31.03.2021 Uutinen
Solženitsyn, korona ja sote-ope

Ammatillisen opettajan työtä, tunnelmia ja tajunnanvirtaa koronavuodelta. Sosiaali- ja terveysalan opettaja Petri Karoskoski kirjoittaa vapaamuotoisesti ensimmäisen koronan leimaaman Teams-vuoden mietteistään.

29.03.2021 Blogi
Paljon puhetta paikallisesta sopimisesta

OAJ hakee jäsenilleen hyvitystä koronapoikkeusolojen aiheuttaman ylimääräisen työn ja lisääntyneen vastuun perusteella. Työnantajilla on nyt aito mahdollisuus edistää paikallista sopimista ja osoittaa, ettei sopimisen tavoitteena ole pelkät säästötoimet.

25.03.2021 Blogi
OAJ hakee poikkeusajan lisäkuormasta hyvitystä paikallisin neuvotteluin

OAJ hakee jäsenilleen hyvitystä koronapoikkeusolojen aiheuttaman ylimääräisen työn ja lisääntyneen vastuun perusteella. Luottamusmiehet ovat 24.3. klo 10 esittäneet paikallisia neuvotteluja työnantajille kautta maan.

24.03.2021 Uutinen