• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koronavirus"

Yhteiskunnan avaamiseen kaivataan kirkkautta

Koronapandemiasta selviytymiseen tarvitaan valtiovallalta uusia yksiselitteisiä linjauksia ja ohjeistuksia, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen blogissaan.

01.09.2021 Blogi
OAJ ja Vanhempainliitto peräänkuuluttavat malttia rokotekeskusteluun

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ja Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Ulla Siimes muistuttavat, että yksittäiset vanhemmat tai vanhempaintoimijat eivät voi vaatia kouluja ja niiden toimijoita toimimaan valtioneuvoston asetuksia vastaan.

13.08.2021 Uutinen
Sisäilmaongelmien ratkaisu on yhteistyötä

Koronavirus on tuonut sisäilmastoasiat entistä ajankohtaisimmiksi. Ongelmien selvittämiseksi ja terveiden työtilojen takaamiseksi avainasemassa on yhteistyö ja työterveyden laaja-alainen tuki.

11.08.2021 Blogi
Kohti terveellistä ja turvallista lukuvuotta

Lukuvuosi aloitetaan taas epävarmassa koronatilanteessa. OAJ ei saanut tukea maan hallitukselta vaatimukselleen rokottaa opetusalan henkilöstö ennen koulujen alkua. OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaisen mukaan opetushenkilöstön rokottamisella varmistettaisiin varhaiskasvatuksen sekä koulutuksen jatkuminen lähitoimintana kaikilla koulutusasteilla.

06.08.2021 Blogi
OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen: Toipuminen poikkeusajoista on uuden lukuvuoden ykköstavoite

Opettajat ovat OAJ:n kyselyn mukaan selvinneet korona-ajasta pääosin hyvin. Poikkeusolojen aiheuttama kuormitus on saanut kuitenkin joka kolmannen opettajan harkitsemaan alan vaihtoa.

04.08.2021 Uutinen
Seuraa OAJ:n lukuvuoden avausinfoa verkossa 4.8. klo 9

Tervetuloa seuraamaan OAJ:n lukuvuoden avausinfon livestriimausta keskiviikkona 4.8. klo 9. Tilaisuudessa puhuvat OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sekä FSL:n puheenjohtaja Inger Damlin.

03.08.2021 Uutinen
Euroopan opettajajärjestöt: Pandemiasta noustaan vain satsaamalla opetukseen

Koulutus ratkaisee – siinä tiivistettynä Euroopan opettajajärjestöjen resepti niin koronapandemian haavojen korjaamiseen kuin ilmastonmuutoksen torjuntaan. Opettajajärjestöjen täytyy huolehtia, että päättäjät investoivat koulutukseen ja työhyvinvointiin, jotta opettajilla on mahdollisuus onnistua työssään.

13.07.2021 Uutinen
Poikkeusolot kuormittivat kohtuuttomasti koulujen rehtoreita ja päiväkotien johtajia

Peräti 85 prosenttia koulujen ja päiväkotien esihenkilöistä piti korona-ajan ja poikkeusolojen aiheuttamaa työkuormaa kohtuuttomana. Tulos käy ennakkotietona ilmi OAJ:n tekemästä nettikyselystä.

16.06.2021 Tiedote
Korona-avustuksilla voidaan vaikuttaa oppimisvajeiden korjaamiseen

Koulutuksen koronatuella on palkattu uusia opettajia ja annettu nykyisille opettajille mahdollisuus tukiopetuksen tarjoamiseen ja jaettu ryhmiä pienemmiksi. OAJ:n mielestä lomautuskiellon pitää olla ehtona koronatuen saamiselle.

07.06.2021 Lausunto
On kiitosten aika

Kiitos jokaiselle, joka omilla sanoillaan, teoillaan ja asenteellaan on osaltaan rakentanut omaan yhteisöönsä hyvää henkeä ja jaksamisen ilmapiiriä. Yhdessä on aina helpompaa kuin yksin.

03.06.2021 Blogi