• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koronavirus"

Omikron muutti tilanteen – koronatoimenpiteitä on tehtävä heti lähiopetuksen turvaamiseksi

OAJ:n keskiviikkoinen kannanotto etäkouluun siirtymisestä on aiheuttanut paljon keskustelua puolesta ja vastaan. OAJ:n kannanoton tavoitteena on turvata lähiopetus, jota se on puoltanut koko koronatilanteen ajan. Omikron-virusmuunnos on kuitenkin muuttanut tilanteen, koska se leviää voimakkaasti myös lapsissa. Tämä entisestään lisää nopeaa levinneisyyttä koko kansassa. Etäkoulu auttaa tekemään tarvittavat toimenpiteet lähikoulun turvaamiseksi.

07.01.2022 Uutinen
OAJ vaatii turvallista koulujen aloitusta – Etäopetus paras vaihtoehto tässä tilanteessa

OAJ kannattaa STM:n ehdotusta aloittaa lukuvuosi etäopiskeluna nopeasti pahentuneen koronapandemiatilanteen vuoksi. OAJ vaatii, että päätös koko Suomea koskevasta etäopiskeluun siirtymisestä tammikuun ajaksi tehdään mahdollisimman nopeasti, ihan viimeistään perjantaiaamuna, jotta rehtorit ja opettajat pääsevät organisoimaan ja tiedottamaan asiasta.

05.01.2022 Uutinen
Educa-messut ja risteily siirtyvät vuoteen 2023

Uudenmaan huonontuneen koronatilanteen vuoksi Educa-messut ja risteily on päätetty siirtää vuoteen 2023.

23.12.2021 Uutinen
OAJ vaatii: Opettajille annettava kolmas koronarokote joululoman aikana

Koronapandemian talttuu päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa ainoastaan rokotekattavuuden nostamisella. Opetusalan henkilöstö on päivittäin kontaktissa rokottamattomien kanssa. OAJ vaatii, että rokotuksen haluavat opettajat on rokotettava joululoman aikana.

22.12.2021 Uutinen
OAJ: Koulujen loman pidentäminen on huono vaihtoehto – Vaikeassa koronatilanteessa on siirryttävä etäkouluun

Pääministeri Sanna Marin väläytti sunnuntaina pääministerin kyselytunnilla, että koulujen joululomaa voisi pidentää. OAJ vastustaa ehdotusta, sillä tähän saakka koulut ja oppilaitokset on pidetty auki etäopetuksen avulla.

19.12.2021 Uutinen
Korona-pandemia ei ole ohi – Opetusalalla on voitava tehdä turvallisesti töitä

Jos päiväkodit, koulut ja oppilaitokset halutaan pitää auki, myös turvallisuusasioissa on otettava kaikki hyväksi havaitut keinot lopultakin systemaattisesti käyttöön. Toisin kuin valtiovalta ohjeistaa ja linjaa, esimerkiksi päiväkodin lapsiryhmiä yhdistetään joululoman aikana.  

17.12.2021 Uutinen
OAJ vaatii koulujen koronakäytäntöjen päivittämistä 

OAJ vaatii viranomaisilta selkeitä ohjeistuksia siitä, mikä on terveydenhuollon vastuu kouluissa ilmenneiden altistumisten ja karanteenipäätösten tiedottamisesta.  

23.11.2021 Näkemys
Lahjoittamalla olemme lasten puolella – ole sinäkin!

Korona on koetellut monia meistä Suomessakin. Mutta kun verrataan tilannetta moniin muihin maihin, huomataan, että meillä on itse asiassa koronan keskelläkin monta syytä olla kiitollisia. Ammennetaan kiitollisuuden aiheistamme Nenäpäivänä ja tehdään hyvää maailman lapsille, kannustavat Jenni Arnkil ja Kaj Raiskio.

12.10.2021 Blogi
Opetushallituksen pääjohtajalta kiitos opettajille: ”Ilman teitä oppijat olisivat hukassa”

Suomessa opettajat ovat pärjänneet pandemia-aikana todella hyvin. Opetushallituksen pääjohtaja Minna Kelhä kiittää tästä kaikkia opettajia ja jakaa muiston itselle erityisen hyvin mieleen jääneestä opettajasta.

05.10.2021 Uutinen
OECD:n koulutusjohtaja: Jo ennen koronaa suomalaisopettajien työtyytyväisyys oli laskussa – OPH hakee nyt ratkaisuja

OECD seuraa säännöllisesti opettajien tyytyväisyyttä työhönsä. Suomalaisopettajien kohdalla kaikki työtyytyväisyyteen liittyvät mittarit olivat jo ennen koronaa laskusuunnassa. OECD:n koulutusjohtaja Andreas Schleicher uskoo tilanteen entisestään heikentyneen koronapandemian aikana. Nyt Opetushallitus lupaa pyrkiä helpottamaan opettajien työtaakkaa.

01.10.2021 Uutinen