• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sivista, yksityinen opetusala"

Neuvottelut uudesta amk-sopimuksesta jatkuvat tammikuussa 

Neuvottelut uudesta ammattikorkeakoulujen työehtosopimuksesta jatkuvat 12. tammikuuta. Neuvottelutahti OAJ:n, YTN:n ja Sivistystyönantajien kesken oli tiivis jouluviikolle asti, jolloin alkoi sovitusti neuvottelutauko. 

20.12.2023 Uutinen
Neuvottelut amk-sopimuksesta käyntiin marraskuun alusta

Sivista ilmoitti 12.10. irrottavansa ammattikorkeakouluja koskevan sopimusliitteen nykyisestä yksityisen opetusalan sopimuksesta ja käynnistävänsä neuvottelut kokonaan uudesta ammattikorkeakoulujen työehtosopimuksesta. OAJ:n hallitus on päättänyt, että järjestö on mukana neuvotteluissa.

31.10.2023 Uutinen
Sivista käynnistää neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta – OAJ:n asema on jatkossakin vahva

Sivistystyönantajat on kutsunut OAJ:n neuvottelemaan ammattikorkeakoulujen omasta työehtosopimuksesta. OAJ:n ja jäsenten asema pysyy vahvana, sillä OAJ olisi myös uudessa sopimuksessa suurin ja edustavin ammattiliitto.

12.10.2023 Uutinen
Jäsenilta yksityisen opetusalan neuvottelutavoitteista

OAJ:n hallitus päätti kokouksessaan 23.8.2023 järjestää lähestyvän yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten neuvottelukierroksen vuoksi alueilla kohdennetusti jäseniltoja nyt syksyn 2023 aikana. Jäsenillat toteutetaan yhteistyössä alueyhdistysten kanssa. Paikkakunnat, joissa jäsenillat järjestetään ovat Helsinki, Kuopio, Rovaniemi ja Tampere.

04.10.2023 Tapahtuma
Yksityiselle opetusalalla kertapalkkio ja yleiskorotus kaikille ensi syksynä   

Yksityisen opetusalan palkkaratkaisu tuo 1.10. lukien 1,72 prosentin yleiskorotuksen, minkä lisäksi muissa kuin yleissivistävissä oppilaitoksissa jaetaan 0,73 prosentin paikallinen erä. Lisäksi syyskuussa maksetaan 451 euron kertaerä.   

10.05.2023 Uutinen
Yksityisen opetusalan palkankorotuksista neuvottelutulos 

Yksityisen koulujen ja oppilaitosten vuoden 2023 palkankorotuksista on syntynyt neuvottelutulos. OAJ, JHL ja Jyty pääsivät 28.4. Sivistystyönantajien kanssa yhteisymmärrykseen siitä, kuinka viime syksynä sovittu toisen sopimusvuoden palkkaratkaisu toteutetaan.  

28.04.2023 Uutinen
Neuvottelut palkankorotuksista käynnistyvät 23.3. yksityisellä opetusalalla

Neuvottelut yksityisissä kouluissa ja oppilaitoksissa työskentelevän opetushenkilöstön tämän vuoden palkankorotuksista käynnistyvät 23.3. Palkankorotusten määräytymistavasta sovittiin viime elokuussa tehdyssä työehtosopimuksessa.

15.03.2023 Uutinen
Palkankorotusten taso ja laaja perhevapaa ratkaisivat yksityisen opetusalan työehtosopimusten syntymisen

OAJ:n kaikki uudet työ- ja virkaehtosopimukset on nyt sovittu. Viimeisimpänä saavutettiin sopimukset yksityiselle opetusalalle, kun kaikki sopijaosapuolet hyväksyivät Sivistystyönantajien kanssa 5.8. saavutetut neuvottelutulokset. 

09.08.2022 Tiedote
OAJ saavutti päätavoitteensa yksityisen opetusalan neuvotteluissa 

Palkankorotusten taso, laaja perhevapaa ja kesällä synnyttävien aseman turvaaminen olivat kolme keskeistä OAJ:n tavoitetta, joiden toteutuminen mahdollisti kuukausia paikallaan polkeneiden Sivistan yksityisen opetusalan neuvottelujen saamisen maaliin ja sopimusten synnyn. Näin näkee OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos. 

09.08.2022 Uutinen
Ammatillisiin aikuiskoulutuskeskuksiin neuvottelutulos

Ammatillisten aikuiskoulutuskeskuksen neuvotteluissa saavutettiin neuvottelutulos 5.8. Se etenee seuraavaksi liittojen päättävien elinten käsittelyyn. Sivistystyönantajien ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten sopimus koskee noin 400 OAJ:n jäsentä.

05.08.2022 Uutinen