• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sivista, harjoittelukoulut"

Neuvottelutavoitteilla on hintansa

Sopimusneuvottelut ovat palikkapeliä, jossa erikokoisille tavoitteille on laskettuna oma hintansa. Peliä pelataan kustannusraamissa, joka on sovittu yhdessä työnantajapuolen kanssa.

24.11.2021 Uutinen
Löydä sopimuksesi!

Ensi keväänä OAJ neuvottelee jäsentensä virka- ja työehtosopimuksista työnantajapuolen kanssa. Mutta minkä kaikkien sopimusten neuvotteluista OAJ vastaa?

27.10.2021 Uutinen
Saunassa tapahtuu: Ollin jälkilöylyt -livet tulevat

Sauna on OAJ:n jäsenten ja päättäjien vuorovaikutteinen keskustelufoorumi. Klikkaathan itsesi mukaan Saunaan ja tulet mukaan Ollin jälkilöylyihin!

25.10.2021 Uutinen
Mistä neuvotteluissa ei sovita?

Opetusalan työehtosopimukset päättyvät talvella 2022. Mistä asioista neuvotteluissa sovitaan ja mitkä asiat eivät kuulu neuvottelupöytiin?

14.10.2021 Uutinen
Kuka päättää neuvottelutavoitteista?

Opetusalan työehtosopimukset päättyvät talvella 2022. OAJ lyö neuvottelutavoitteensa lukkoon joulukuussa. Miten kärkitavoitteet syntyvät?

30.09.2021 Uutinen
Sopimusneuvottelut tulevat, nyt on aika vaikuttaa

Opetusalan työehtosopimukset päättyvät talvella 2022. Sekä kunta-alan että yksityisen opetusalan työehtosopimusneuvottelut käynnistyvät tammikuussa. OAJ päättää lopulliset neuvottelutavoitteensa joulukuussa. Mutta miten neuvottelutavoitteet valitaan ja miten niihin pääse vaikuttamaan?

15.09.2021 Uutinen
Harjoittelukoulujen työryhmä sopi muutoksista työehtosopimukseen – laaja-alaisille erityisopettajille mahdollisuus siirtyä vuosityöaikaan 

Yliopistojen yleisen työehtosopimuksen harjoittelukoulujen erityisopettajien työsopimusta muutettiin niin, että laaja-alaiset erityisopettajat voivat sopia työnantajansa kanssa siirtymisestä vuosityöaikaan 1.8. lähtien. 

20.05.2021 Uutinen
Yksityisen opetusalan ja yliopiston harjoittelukoulujen lukiotyöryhmän järjestelyerästä on sovittu

Neuvotteluissa sovittiin 0,25 prosentin suuruisen erän kohdentamisesta lukiolain ja lukion opetussuunnitelmauudistuksen vaativiin muutoksiin.

15.04.2021 Uutinen
Turun yliopiston harjoittelukoululle hyvityssakot työehtosopimuksen rikkomisesta

Kahden opettajan henkilökohtaiset suoritustasot oli arvioitu työehtosopimuksen vastaisesti taloudellisilla perusteilla todellista alemmaksi. Myös työnantajaliitto Sivistystyönantajat tuomittiin hyvityssakkoihin valvontavelvollisuuden laiminlyömisestä.

05.03.2021 Uutinen
OAJ tukee Akavan esitystä sovittelujärjestelmän uudistamisesta

Työmarkkina- ja sovittelujärjestelmän uudistaminen tukisi työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluita nykyistä enemmän ja antaisi valtakunnansovittelijan toimistolle mahdollisuuden tukea neuvottelijoita ennen neuvottelutilanteen kriisiytymistä.

18.02.2021 Uutinen