• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "SOSTES"

Tunnustelu kunta-alan sopimuksen aikaansaamiseksi jatkuu

Viime viikolla hylätyksi tullut kunta-alan sovintoehdotus saattaa sittenkin muodostaa pohjan kunta-alan opettajien palkkaratkaisuksi. Sovittelulautakunnan ehdotukset hyväksyneet JUKO, JAU ja työnantajien KT ovat jatkaneet tunnustelua keskenään.

16.05.2022 Uutinen
Lakot päättyvät tällä viikolla – sovittelut jatkuvat

Kunta-alan viikon kestänyt lakko päättyy tämän päivän jälkeen. Yksityisen opetusalan lakko jatkuu vielä Helsingissä 15 yksityiskoulussa huomenna. Sovittelulautakunta ilmoitti viime perjantaina jättävänsä sovintoehdotuksensa huomenna.

09.05.2022 Uutinen
Yksityinen sosiaalipalveluala sopimuksettomassa tilassa

Yksityisen sosiaalipalvelualan sopimuskausi päättyi huhtikuun lopussa. Pääsopijapuolet eivät ole päässeet uudesta sopimuksesta yhteisymmärrykseen. OAJ on sopimuksessa mukana liityntäpöytäkirjalla.

04.05.2022 Uutinen
Kunta-alan sovittelut jatkuvat – pääkaupunkiseudulle laaja lakkovaroitus ja koko Suomeen kolmas ylityö- ja vuoronvaihtokielto

Kunta-alalle annettiin tänään kolmas kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Sen lisäksi järjestyksessään neljäs lakkovaroitus annettiin viime viikolla Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle ja Kauniaisiin. Kunta-alan neuvottelut jatkuvat valtakunnansovittelijan johdolla.

28.03.2022 Uutinen
Kunta-alan sopimusneuvotteluissa tapahtuu – Lakkovaroitus, lakon siirto sekä ylityö- ja vuoronvaihtokielto

Viime viikolla annettu kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkoi tänään puolenyön jälkeen. Sen lisäksi järjestyksessään kolmas lakkovaroitus annettiin Ouluun ja Turkuun. TEM puolestaan siirsi kahdella viikolla sekä Jyväskylän ja Rovaniemen että Tampereen ja Kuopion lakkoja. Kunta-alan neuvottelut jatkuivat lähes päivittäin valtakunnansovittelijan johdolla.

21.03.2022 Uutinen
OAJ:n valtuusto valtuutti hallituksen järjestöllisiin toimenpiteisiin – ”Lakkoon mennään, jos tilanne sitä vaatii”

OAJ:n hallitus kutsui valtuuston ylimääräiseen kokoukseen torstaina 10.3. Kokouksessaan valtuusto päätti valtuuttaa hallituksen päättämään tarvittavista järjestöllisistä toimenpiteistä kaikkien avoinna olevien sopimusalojen osalta kevään neuvottelukierroksen ajaksi.

10.03.2022 Uutinen
Kunta-alan sopimusneuvottelut seisovat – ylityö- ja vuoronvaihtokielto tänään voimaan

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten voimassaolo päättyi viime viikolla, eikä kuntapöydässä päästy neuvottelutulokseen, vaan neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Myös Avainotes- ja Avaintes-neuvottelut ovat keskeytyneet. Valtion sopimus syntyi sen sijaan määräajassa.

07.03.2022 Uutinen
Neuvottelut HALIn liityntäpöytäkirjasta alkoivat

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen liityntäpöytäkirjan neuvottelut alkoivat tänään 4.3. OAJ neuvottelee työehtosopimuksen liityntäpöytäkirjasta Hyvinvointiala HALIn kanssa.

04.03.2022 Uutinen
Usein kysyttyjä kysymyksiä ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

Olemme koonneet tälle sivulle kysymyksiä ja vastauksia ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta. Sivua päivitetään sopimusneuvottelujen aikana.

02.03.2022 Sisältösivu
Kunnan, valtion ja Avaintan sopimukset voimassa tänään viimeistä päivää

Kunnan, valtion ja Avaintan sopimusneuvotteluissa ei ole ainakaan vielä päästy ratkaisuun. Neuvottelut jatkuvat kuitenkin vielä tänään maanantaina kaikilla noilla sopimusalueilla. Sivistan sopimukset ovat voimassa vielä maaliskuun ja yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus päättyy huhtikuun lopussa.

28.02.2022 Uutinen