• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Perusopetus"

Puheenjohtajan Saunailta-live

Oletko aina pohtinut, että mitä OAJ:n puheenjohtaja tekee? Tai varapuheenjohtajat? Siinä tapauksessa tervetuloa kuulolle Puheenjohtajan Saunailtaan, jossa sekä Katriina Murto että varapuheenjohtajat Katariina Kattelus, Lauri Hietalahti ja Anitta Pakanen kertovat omasta työstään sekä muista ajankohtaisista asioista.

15.09.2022 Tapahtuma
OAJ ja JHL vaativat mielenilmauksella Helsingin palkkasotkun korjaamista – ”Tämä on hätätapaus”

Helsingin kaupungin ongelmat palkanmaksussa ovat jatkuneet jo kuukausia, mutta ratkaisut ja vastuunkanto puuttuvat edelleen. Ratkaisujen ja vahinkojen korvaamisen eräpäivä on nyt, muistuttavat ammattiliitot OAJ ja JHL tänään järjestämässään mielenilmauksessa. Pahimmassa tapauksessa samat ongelmat ovat edessä muualla, kun Vantaa ja hyvinvointialueet ottavat käyttöön Sarastian järjestelmän.

24.08.2022 Tiedote
OAJ vaatii oppijoille, opettajille ja esihenkilöille työrauhaa keskittyä perustehtäviin

Opetusalan Ammattijärjestö toivoo opettajille sekä koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten esihenkilöille työrauhaa keskittyä perustehtäviin. Uusien hankkeiden ja reformien asemesta OAJ toivoo koulutuksen rahoituspohjan vahvistamista sekä oppimisen tuen ongelmien korjaamista. Myös lapset ja nuoret kaipaavat rauhoittumista ja keskittymistä opetukseen.

03.08.2022 Tiedote
Helsinki Pridea luotsaa entinen opettaja – ”jokainen opettaja on esikuva”

Kouluterveyskyselyt kertovat, että sateenkaarinuoret voivat edelleen koulussa muita huonommin. Entinen opettaja ja nykyisin Helsinki Pride -tapahtumaa luotsaava Panu Mäenpää kuitenkin uskoo parempaan ja tasa-arvoisempaan tulevaisuuteen. Sen tekemisessä opettajilla on hänestä arvokas rooli.

15.06.2022 Uutinen
Oppivelvollisuusuudistuksen rahoitus riittää luultua paremmin – tutustu OAJ:n raportteihin

Rahoitus riittää oppivelvollisuuden laajentamisen toimeenpanoon oletettua paremmin. Uusiin velvoitteisiin osoitettua rahoitusta ei kuitenkaan ole käytetty täysimääräisesti opetushenkilöstön lisäämiseen, mihin OAJ on pettynyt. Opiskelijoilla tuen tarve on kasvanut ja heillä on motivaatioon ja käyttäytymiseen liittyviä haasteita, minkä arvellaan osin johtuvan korona-ajan poikkeusjärjestelyistä. OAJ on julkaissut neljä raporttia oppivelvollisuusuudistuksen vaikutuksista eri koulutusmuodoissa.

18.05.2022 Uutinen
Mikä neuvoksi, kun oppimisen tukea ohjaa resurssipula eikä lapsen tarve?

Kolmiportaisen oppimisen tuen mallin piti tehdä tuesta ennaltaehkäisevää ja tuoda se lapsen yksilöllisen tarpeen mukaan omaan luokkaan ja lähikouluun. Miksei tukea sitten vieläkään saada ajoissa ja tarpeeseen? Projektityöntekijä Elisa Lientola selvitti asiaa oikeusmuotoiluprosessissa, jonka pohjalta syntyi opasvideo. Videon löydät tämän kirjoituksen lopusta.

18.05.2022 Blogi
Koulutuksellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviin toimiin valmistellaan erityisavustusta

Opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annettuun lakiin esitetään lisättäväksi säännös erityisavustuksesta varhaiskasvatuksen sekä esi- ja perusopetuksen koulutuksellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviin toimenpiteisiin. OAJ pitää lausunnossaan rahoituslain muutosta tervetulleena. Erityisen hyvänä OAJ pitää sitä, että uudistukseen on otettu mukaan varhaiskasvatus.

06.05.2022 Lausunto
Oppimisen tuki kuntoon! Toimiva oppimisen tuki -seminaari

Oppimisen tuki on vihdoin korjattava seuraavan hallituskauden aikana! Nyt on selvitetty, mikä oppimisen tuessa ei toimi ja miten tuki saadaan toimimaan. Lapsen ja nuoren oikeudet riittävän ja oikea-aikaisen tuen saamiseen on turvattava. Onko erityistä tukea ilman erityisopettajaa? Tule kuuntelemaan ajankohtaista tietoa tuesta ja suunnitelmista tuen lainsäädännön uudistamisen suhteen!

12.04.2022 Tapahtuma
Mikä edistää kotoutumista -seminaari

Mikä edistää kotoutumista? Mitä Suomessa pitää tehdä maahanmuuton edistämiseksi? Osallistu OAJ:n seminaariin!

24.03.2022 Tapahtuma
PALKKAPÄIVÄ 5.4.2022 – oikeudenmukaisuutta kunta-alan ammattilaisille!

Tule Helsingin Senaatintorille pitämään ääntä kunta-alan ammattilaisten oikeudenmukaisen palkkauksen puolesta!

18.03.2022 Tapahtuma