• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Opettajarekisteri"

Kaksi puheenaihetta toistuivat OAJ on the roadilla

Tänä syksynä kaksi puheenaihetta toistuivat kaikilla paikkakunnilla, kun OAJ on the road -kierros pysähtyi eri puolilla Suomea. Tänään viemme kierroksen terveiset eduskuntaan.

04.10.2019 Blogi
Opettajarekisteri turvaisi työmarkkinoiden toimivuuden ja lisäisi opettajan ammatin vetovoimaa

Suomi tarvitsee opettajarekisterin, sillä julkinen rekisteri lisäisi alan vetovoimaisuutta ja helpottaisi opettajatarpeen ennakointia. OAJ ja viisi tutkimuslaitosta ehdottavat, että OKM ryhtyisi selvittämään opettajarekisterin perustamista ensi tilassa.

03.10.2019 Näkemys
Opettajarekisterin perustaminen kirjattava hallitusohjelmaan

Yhdellä ihmisellä on suuri päätösvalta silloin, kun hän on ministeri. Ministerin valtaa rajoittaa oikeastaan vain hallitusohjelma, jonka toteuttamisesta hän oman sektorinsa osalta vastaa. Niin kauan kuin hallitusohjelma toteutuu, eikä ministeri tee sen vastaisia toimia, hänellä on valta päättää, mitä työryhmien tai asiantuntijoiden ehdotuksista hän vie eteenpäin.

26.03.2019 Blogi
Olli-Pekka Heinonen opettajarekisteristä: ”Olen valmis katsomaan sitä avoimesti”

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen on valmis keskusteluun opettajarekisterin perustamisesta. Pedagogisten opettajajärjestöjen seminaarissa puhunut Heinonen kertoi myös, että niin arvioinnissa kuin kolmiportaisessa tuessakin haetaan uusia avauksia.

26.10.2018 Uutinen
Koulutus ratkaisee: Opetusalalla elämäntyönä on tulevaisuus

Suomalaisen kasvatus- ja koulutusjärjestelmän laadun tae ovat opettajat ja laadukas johtaminen. Opettajat työskentelevät eri nimikkeillä kaikenikäisten oppijoiden kanssa päiväkodeissa, kouluissa, oppilaitoksissa ja työpaikoilla.

05.10.2018 Näkemys
Viisi tutkimuslaitosta ja OAJ: Suomi tarvitsee opettajarekisterin

Viisi valtakunnallista tutkimuslaitosta ja Opetusalan Ammattijärjestö esittävät yhdessä, että opetus- ja kulttuuriministeriö nimeäisi selvityshenkilön kartoittamaan kaikkia opettajia koskevan opettajarekisterin hyötyjä, vaikuttavuutta, vaihtoehtoja ja kustannuksia.

16.01.2018 Tiedote
5 syytä perustaa opettajarekisteri

OAJ:n mielestä opettajan ammattinimike on suojattava. Suomi tarvitsee opettajarekisterin. Tässä viisi syytä, jotka puoltavat opettajarekisterin perustamista.

05.08.2016 Uutinen