• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Varhaiskasvatus"

OAJ: Varhaiskasvatuslakiin esitetään kopiota perusopetuslain virheistä

Perusopetuksesta tuttua lapsen saaman tuen epämääräisyyttä esitetään nyt kopioitavaksi varhaiskasvatuslakiin. Parhaillaan lausunnolla olevassa lakiluonnoksessa varhaiskasvatukseen esitetään kolmiportaista tukea, mikä on hyvä asia. Kolmiportaisen tuen määrittely on sen sijaan pettymys.

11.06.2021 Tiedote
Varhaiskasvatuslakiin ei pidä kopioida perusopetuksen tuen virheitä

OAJ:n mielestä varhaiskasvatuksen tekeillä olevaan lainsäädäntöön ei pidä hyväksyä niitä virheitä, joita perusopetuksen tuen lainsäädännössä on tällä hetkellä.

11.06.2021 Lausunto
Tasavallan presidentiltä kiitos jokaiselle opettajalle ja oppijalle – katso videotervehdys!

Tasavallan presidentti kiittää videotervehdyksessä jokaista opettajaa ja oppijaa siitä, että oppiminen on jatkunut myös koronan aikana. 

05.06.2021 Uutinen
OAJ:n hallitus hyväksyi varhaiskasvatuksen opetushenkilöstön sopimusalasiirron

OAJ:n hallitus on hyväksynyt varhaiskasvatuksen sopimusalasiirron kunnan yleisestä työ- ja virkaehtosopimuksesta (kvtes) opetusalan työ- ja virkaehtosopimukseen (ovtes). Sopimusalasiirto tarkoittaa sitä, että kelpoiset varhaiskasvatuksen opettajat, erityisopettajat ja päiväkodin johtajat siirtyvät ovtes:iin.

04.06.2021 Uutinen
Neuvottelutulos varhaiskasvatuksen opetushenkilöstön sopimusalasiirrosta saavutettu

Kunta-alan varhaiskasvatuksen opettajien sopimusalasiirto kunnallisesta yleisestä virka- ja työehtosopimuksesta (KVTES) opetusalan virka- ja työehtosopimukseen (OVTES) on saatu päätökseen KT Kuntatyönantajien kanssa.

02.06.2021 Uutinen
OAJ kantelee Opetushallituksesta oikeusasiamiehelle – lapsen tuki ei toteudu

OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka kertoi Opetushallituksesta tehtävästä kantelusta Tuki kuntoon -webinaarin avauspuheenvuorossaan keskiviikkona. Katso tallenne jälkikäteen linkistä.

12.05.2021 Uutinen
Opetusministeri: Suomen koulutusihme on opettajien ansiota – ”koulutus on investointi koko maan tulevaisuuteen”

Opetusministeri Jussi Saramo on ylpeä siitä, että koulutus jätettiin kehysriihessä leikkausten ulkopuolelle. Suomen koulutusihme on hänestä osaavan ja sitoutuneen opettajakunnan ansiota. Siksi koko yhteiskunnan tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että ammatin arvostus säilyy ja päättäjät ymmärtävät koulutuksen ja sivistyksen merkityksen.

11.05.2021 Uutinen
Tuki kuntoon varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle – osallistu OAJ:n webinaariin 12.5.

Kasvun ja oppimisen tuki ei toimi. Miten sitä pitäisi kehittää? Tule OAJ:n webinaariin ja kuule, mikä on tuen tila ja missä lainsäädännön välttämättömässä uudistamisessa mennään.

11.05.2021 Uutinen
Koulutukseen panostaminen on työllisyysteko

Onneksi hallituksella riitti kanttia pitää kiinni yhdestä hallitusohjelmansa tärkeimmistä hallitusohjelmansa kirjauksista: koulutuksen vahvistamisesta. Panostukset koulutukseen ovat panostuksia elämän laatuun, osaamiseen, osallisuuteen, työllisyyteen ja talouteen. Ne ovat panostuksia tulevaisuuteen, Olli Luukkainen kirjoittaa.

30.04.2021 Blogi
Varhaiskasvatuksen opettajien yhtäjaksoinen vuosiloma turvattava

Poikkeuksellisen koronavuoden jälkeen varhaiskasvatuksen opettajan vuosiloma ja päiväkodin kesätoiminta pitää turvata kesäsijaisilla. Opettajien omia lomatoiveita on työnantajan syytä kuunnella erityisen herkällä korvalla, kirjoittaa OAJ:n erityisasiantuntija Timo Mäki blogissaan.

29.04.2021 Blogi