• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Esiopetus"

Osaamisvajeen paikkaamiseen varauduttava poikkeusolojen jälkeen

Opettajien ja opetusalan johdon työpanos on merkittävä Suomen selviämisen kannalta nyt vallitsevissa poikkeusoloissa, OAJ muistuttaa eduskunnan sivistysvaliokunnalle antamassaan lausunnossa. Poikkeusolojen jälkeen on varmistettava, että osaamisvaje paikataan.

18.03.2020 Lausunto
Kysymyksiä ja vastauksia opetuksen järjestämisestä koronan aiheuttamien poikkeusolojen aikana

Useilla koulutusasteilla siirrytään koronaviruksen vuoksi etäopetukseen. Varhaiskasvatuksessa toiminta jatkuu, ja varhaiskasvatuksen opettajat kannattelevat työllään koko yhteiskuntaa. Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot ovat herättäneet OAJ:n jäsenissä huolta ja kysymyksiä. OAJ vastaa jäsenten kysymyksiin.

17.03.2020 Uutinen
Yli 70 miljoonaa perusopetukseen ja varhaiskasvatukseen – OAJ kannustaa hakemaan

Opetus- ja kulttuuriministeriö jakaa hakemusten perusteella yli 70 miljoonaa euroa koulutuksellisen tasa-arvon vahvistamiseen. Perusopetuksen ja esiopetuksen lisäksi rahaa on ensimmäistä kertaa jaossa myös varhaiskasvatukseen. OAJ kannustaa opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjiä hakemaan.

09.03.2020 Uutinen
Opetusministeri: Lomauttajakunnalta voidaan periä takaisin valtionosuuksia

Opetusministeri muistuttaa, että jos lomauttajakunnat eivät hoida tehtäviään, niiltä voidaan periä takaisin perusteetta maksettuja valtionosuuksia. OAJ:n mielestä säästöjä hakevien kuntapäättäjien kannattaakin jättää keinovalikoimasta opetustoimen ja opiskeluhuollon lomautukset. Ne eivät tuo säästöjä eikä niitä käytännössä voi toteuttaa rikkomatta lakia.

06.03.2020 Uutinen
Esiopetus

Esiopetuksen tavoitteena on edistää lapsen kasvu-, kehitys- ja oppimisedellytyksiä. Perusopetuslaki määrittelee suomalaisen esiopetuksen laadun minimitason.

20.02.2020 Sisältösivu
Blogi: Jokainen työyhteisö voisi oppia Huuhkajista ja Leijonista

Mikä yhdistää Leijonien maailmanmestaruutta keväältä 2019 ja Huuhkajien saavuttamaa em-kisapaikkaa? Joukkuepeli. Menestys rakentui yhdessä tekemisen varaan. Joukkueiden menestyksestä voitaisiin ottaa oppia myös työelämässä, kirjoittavat OAJ:n työhyvinvointityöryhmän jäsenet.

20.02.2020 Blogi
Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen kehittämiseen yli 300 miljoonaa – OAJ kiittää

Opetusministeriö satsaa yli 300 miljoonaa euroa kolmivuotisiin kehittämisohjelmiin, joilla vahvistetaan laatua ja tasa-arvoa perusopetuksessa ja varhaiskasvatuksessa. Opetusministeri on OAJ:n kanssa samoilla linjoilla siitä, että kun laatuun satsataan ja työn edellytykset ovat kunnossa, opettajia on helpompi saada varhaiskasvatukseen.

26.11.2019 Uutinen
”Hei päättäjämme, katsokaa tänne!” – Helsingin opettajat panivat itsensä likoon videolla

Helsingissä opettajat ja vanhemmat satsasivat videoon muistuttaakseen päättäjiä siitä, että stadin tulevaisuuteen kannattaa satsata. OAJ:n erityisasiantuntija pitää paljon kiitosta saanutta videota hyvänä esimerkkinä paikallisesta vaikuttamisesta.

30.10.2019 Uutinen
Hallitusohjelma lupaa perusopetukselle paljon

Oppimisen tuki pitää laittaa kuntoon, jotta hallituksen tavoitteet perusopetuksen laadun ja tasa-arvon lisäämiseksi voivat toteutua. Lisäksi tarvitaan opetuksen järjestäjiä sitovat laatukriteerit ja opettajarekisteri, OAJ:n erityisasiantuntija Pauliina Viitamies kirjoittaa.

22.07.2019 Blogi
Runsas yleisö innostui – Pop up -koulu näytti, millainen koulu on nykyään

Porin lyseon kortteliin organisoidun pop up -koulun lähes parituhatpäinen yleisö innostui tuoreista koulukokemuksista. Myös opettajat olivat tyytyväisiä yleisön ja päättäjien ilmiselvään kiinnostukseen. Poriin pystytettiin yhden päivän ajaksi tilat nykykoulun ja opettajan työn esittelylle aina varhaiskasvatuksesta yliopistoihin ja vapaaseen sivistystyöhön asti. Opettajien pedagogisten järjestöjen kokoamia oppimispisteitä oli noin 30.

17.07.2019 Uutinen