• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "OVTES"

Usein kysyttyjä kysymyksiä ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

Olemme koonneet tälle sivulle kysymyksiä ja vastauksia ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta. Sivua päivitetään sopimusneuvottelujen aikana.

02.03.2022 Sisältösivu
Kunnan, valtion ja Avaintan sopimukset voimassa tänään viimeistä päivää

Kunnan, valtion ja Avaintan sopimusneuvotteluissa ei ole ainakaan vielä päästy ratkaisuun. Neuvottelut jatkuvat kuitenkin vielä tänään maanantaina kaikilla noilla sopimusalueilla. Sivistan sopimukset ovat voimassa vielä maaliskuun ja yksityisen sosiaalipalvelualan sopimus päättyy huhtikuun lopussa.

28.02.2022 Uutinen
Kunta-alan sopimukset päättyvät, mitä tarkoittaa järjestövalmius tai työtaistelu?

OAJ:n jäseniä koskevat sopimisneuvottelut ovat käynnissä. Tule kuulemaan järjestövalmiusasioista verkkotapahtumaan.

17.02.2022 Tapahtuma
Sopimusneuvotteluissa keskustellaan tavoitteista

OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimusneuvottelut ovat käynnissä. Neuvotteluissa sovitaan monista yksityiskohdista, esimerkiksi palkasta, työajasta, vapaista ja työhyvinvointiin liittyvistä asioista.

14.02.2022 Uutinen
Sopimusten täytyy elää arjessa

Työ- ja virkaehtosopimusten onnistuminen mitataan siinä, miten ne toteutuvat yksittäisille opettajille, kirjoittaa neuvottelupäällikkö Markku Perttunen. Pelkkä teksti ei vielä riitä, vaan haaste on siinä, miten tieto sopimuksen sisällöstä ja tarkoituksesta saadaan välitettyä kaikille sitä soveltaville.

10.02.2022 Blogi
OVTESin sopimusneuvottelut alkoivat

OAJ:n jäsenmäärältään suurimman sopimusalan neuvottelut alkoivat 3.2.2022.

09.02.2022 Uutinen
Nyt mitataan työn arvoa

Kevään sopimusneuvottelukierroksella julkisen sektorin työntekijöiden on saatava palkkakehitykseen suunnanmuutos. Tämä onnistuu OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaisen mukaan palkkaohjelman avulla.

03.02.2022 Blogi
OAJ haluaa parantaa varhaiskasvatuksen opettajien palkkakehitystä ja alan vetovoimaisuutta

Laadukas varhaiskasvatus antaa tasa-arvoiset lähtökohdat koulutielle ja koko elämälle, tasoittaa lasten taustoista johtuvia eroja sekä tukee eri kielikulttuureista tulevien lasten ja perheiden integroitumista yhteiskuntaan. Varhaiskasvatuksen opettajat ovat oman alansa huippuasiantuntijoita ja tuottavat työllään hyvää meidän lapsillemme.

31.01.2022 Blogi
OAJ selvitti: suomalaisten mielestä opettajat ansaitsevat satojen eurojen palkankorotukset

OAJ:n vaatimus opetusalan palkkatason korjaamisesta palkkaohjelman avulla saa tukea tuoreesta Taloustutkimuksen palkkakyselystä.

27.01.2022 Uutinen
Kunnan opettajien sopimukset päättyvät helmikuun lopussa

Voi kuulostaa dramaattiselta, kun totean, että neuvottelujärjestö JUKO irtisanoi OAJ:n jäseniä koskevat työ- ja virkaehtosopimukset. Kyseessä on kuitenkin normaali toimenpide, joka toteutetaan aina sopimuskauden lähestyessä loppuaan. Sopimusten irtisanomisella varmistetaan sopimusten päättyminen ja neuvottelujen alkaminen.

18.01.2022 Blogi