• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "OVTES"

Palkkapäivä toi opettajat torille

Helsingin Senaatintorille kokoontui tiistaina 5. huhtikuuta iso joukko kunta-alan ammattilaisia pitämään ääntä oikeudenmukaisen palkkauksen puolesta.

06.04.2022 Uutinen
Tällä viikolla tehdään historiaa – Senaatintorilla vaadittiin arvostusta kunta-alan ammattilaisille

Palkkapäivä-mielenilmaus keräsi Senaatintorille tuulessa ja tuiskussakin satoja kunta-alan ammattilaisia pitämään ääntä sen puolesta, että työn arvo näkyisi myös tilillä ja työoloissa. Epäoikeudenmukaisen tilanteen korjaaminen vaatii palkkaohjelmaa, toteaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

05.04.2022 Uutinen
Lakkoon menijä, muista ainakin nämä!

Tälle sivulle on koottu muistilista asioista, jotka lakossa olevan on hyvä tietää. OAJ:n valtuusto on antanut lokakuun 2023 lopussa valtuudet OAJ:n hallitukselle päättää mahdollisista järjestöllisistä toimista liittyen maan hallituksen työelämää heikentäviin uudistuksiin.

04.04.2022 Uutinen
Sovintoesitystä oli mahdoton hyväksyä

JUKO ja OAJ ovat hylänneet valtakunnansovittelijan tiistaisen sovintoesityksen. Esityksen sisältö jäi kauas siitä, minkä kunta-alan järjestöt olisivat voineet hyväksyä.

30.03.2022 Uutinen
Kunta-alalle sovintoesitys – pääneuvottelijat tyytymättömiä

Valtakunnansovittelija on antanut tiistaina illalla kunta-alalle sovintoesityksen. JUKOn pääneuvottelijat sanoivat heti sisällön kuultuaan, ettei heidän mandaattinsa riitä esittämään esityksen hyväksymistä.

29.03.2022 Uutinen
Kunta-alan sovittelut jatkuvat – pääkaupunkiseudulle laaja lakkovaroitus ja koko Suomeen kolmas ylityö- ja vuoronvaihtokielto

Kunta-alalle annettiin tänään kolmas kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Sen lisäksi järjestyksessään neljäs lakkovaroitus annettiin viime viikolla Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle ja Kauniaisiin. Kunta-alan neuvottelut jatkuvat valtakunnansovittelijan johdolla.

28.03.2022 Uutinen
Kolmas ylityö- ja vuoronvaihtokielto kunta-alan OAJ:läisille

Kunta-alalla tulee voimaan kolmas koko maata koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto maanantaina 4.4. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta ilmoittivat neuvottelujärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelukunta Juko ja Julkisen alan unioni Jau.

28.03.2022 Uutinen
Miten sovittelu etenee?

Kun sopimusneuvottelut siirtyvät valtakunnansovittelijan toimistoon, on tilanne umpisolmussa. Miten kiistan käsittely käytännössä etenee ja ketkä lopulta päättävät sovintoehdotuksen hyväksymisestä?

23.03.2022 Uutinen
Pääkaupunkiseudulle opettajien laaja lakkovaroitus

Opettajia koskevat lakkovaroitukset laajenevat pääkaupunkiseudulle. Tuorein lakkovaroitus koskee 11 400 opettajaa. Opettajien lakon tavoitteena on saada kuntien palveluksessa oleville opettajille oikeudenmukainen palkka ja turvata Suomelle elintärkeän laadukkaan koulutuksen elinvoimaa.

21.03.2022 Uutinen
Viisi syytä, miksi palkkaohjelma tarvitaan nyt

Palkkaohjelma on keino korjata vuosien varrella syntynyttä epäoikeudenmukaisuutta. Työnantajapuolen väitteet esimerkiksi palkkavaatimusten kohtuuttomuudesta eivät kestä lähempää tarkastelua – kohtuuttomampaa on, jos kasautunutta palkankorotusvelkaa ei kuitata. Palkkaohjelman toteuttamiseen tarvittaneen kuitenkin myös valtiovallan panosta.

21.03.2022 Uutinen