• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "KVTES"

Saunassa tapahtuu: Ollin jälkilöylyt -livet tulevat

Sauna on OAJ:n jäsenten ja päättäjien vuorovaikutteinen keskustelufoorumi. Klikkaathan itsesi mukaan Saunaan ja tulet mukaan Ollin jälkilöylyihin!

25.10.2021 Uutinen
Mistä neuvotteluissa ei sovita?

Opetusalan työehtosopimukset päättyvät talvella 2022. Mistä asioista neuvotteluissa sovitaan ja mitkä asiat eivät kuulu neuvottelupöytiin?

14.10.2021 Uutinen
Kuka päättää neuvottelutavoitteista?

Opetusalan työehtosopimukset päättyvät talvella 2022. OAJ lyö neuvottelutavoitteensa lukkoon joulukuussa. Miten kärkitavoitteet syntyvät?

30.09.2021 Uutinen
Käydäänkö seuraava sopimuskierros eduskunnassa?

Neuvottelukierrosta lähestytään osin vanhoin, osin uusin askelluksin. Eduskuntaa ja maan hallitusta ollaan hakemassa avuksi sopimusneuvotteluihin, lähinnä tukemaan rahallisesti kunta-alan sopimusneuvotteluja. Jono kasvaa kulisseissa niiden ovilla koko ajan.

22.09.2021 Blogi
Sopimusneuvottelut tulevat, nyt on aika vaikuttaa

Opetusalan työehtosopimukset päättyvät talvella 2022. Sekä kunta-alan että yksityisen opetusalan työehtosopimusneuvottelut käynnistyvät tammikuussa. OAJ päättää lopulliset neuvottelutavoitteensa joulukuussa. Mutta miten neuvottelutavoitteet valitaan ja miten niihin pääse vaikuttamaan?

15.09.2021 Uutinen
OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen: Yleistä palkkalinjaa ei enää ole

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen vaatii pitkäkestoista palkkaohjelmaa palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaamiseksi. Korona-aika on osoittanut koulutus-, kasvatus- ja tutkimustyön arvon. Työn merkitys ja vaativuus eivät näy riittävästi palkkapussissa.

04.08.2021 Uutinen
OAJ:n hallitus hyväksyi varhaiskasvatuksen opetushenkilöstön sopimusalasiirron

OAJ:n hallitus on hyväksynyt varhaiskasvatuksen sopimusalasiirron kunnan yleisestä työ- ja virkaehtosopimuksesta (kvtes) opetusalan työ- ja virkaehtosopimukseen (ovtes). Sopimusalasiirto tarkoittaa sitä, että kelpoiset varhaiskasvatuksen opettajat, erityisopettajat ja päiväkodin johtajat siirtyvät ovtes:iin.

04.06.2021 Uutinen
Neuvottelutulos varhaiskasvatuksen opetushenkilöstön sopimusalasiirrosta saavutettu

Kunta-alan varhaiskasvatuksen opettajien sopimusalasiirto kunnallisesta yleisestä virka- ja työehtosopimuksesta (KVTES) opetusalan virka- ja työehtosopimukseen (OVTES) on saatu päätökseen KT Kuntatyönantajien kanssa.

02.06.2021 Uutinen
Paljon puhetta paikallisesta sopimisesta

OAJ hakee jäsenilleen hyvitystä koronapoikkeusolojen aiheuttaman ylimääräisen työn ja lisääntyneen vastuun perusteella. Työnantajilla on nyt aito mahdollisuus edistää paikallista sopimista ja osoittaa, ettei sopimisen tavoitteena ole pelkät säästötoimet.

25.03.2021 Blogi
OAJ hakee poikkeusajan lisäkuormasta hyvitystä paikallisin neuvotteluin

OAJ hakee jäsenilleen hyvitystä koronapoikkeusolojen aiheuttaman ylimääräisen työn ja lisääntyneen vastuun perusteella. Luottamusmiehet ovat 24.3. klo 10 esittäneet paikallisia neuvotteluja työnantajille kautta maan.

24.03.2021 Uutinen