• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "KVTES"

Kunta-alan sopimusneuvotteluissa tapahtuu – Lakkovaroitus, lakon siirto sekä ylityö- ja vuoronvaihtokielto

Viime viikolla annettu kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkoi tänään puolenyön jälkeen. Sen lisäksi järjestyksessään kolmas lakkovaroitus annettiin Ouluun ja Turkuun. TEM puolestaan siirsi kahdella viikolla sekä Jyväskylän ja Rovaniemen että Tampereen ja Kuopion lakkoja. Kunta-alan neuvottelut jatkuivat lähes päivittäin valtakunnansovittelijan johdolla.

21.03.2022 Uutinen
PALKKAPÄIVÄ 5.4.2022 – oikeudenmukaisuutta kunta-alan ammattilaisille!

Tule Helsingin Senaatintorille pitämään ääntä kunta-alan ammattilaisten oikeudenmukaisen palkkauksen puolesta!

18.03.2022 Tapahtuma
Ministeri Haatainen siirtää opettajien lakkoja kahdella viikolla        

Työministeri Tuula Haatainen on valtakunnansovittelijan pyynnöstä siirtänyt opettajia koskevia lakkoja kahdella viikolla. Jyväskylän ja Rovaniemen kaupunkien opetushenkilöstöä koskevan lakon uusi ajankohta on 6.–7.4. ja Tampereella ja Kuopiossa vastaava lakko on 12.–13.4., ellei ratkaisua löydy sitä ennen.

16.03.2022 Uutinen
Kunta-alan kolmas lakkovaroitus Ouluun ja Turkuun

Kunta-alalle annetaan jo järjestyksessään kolmas opetusalaa koskeva lakkovaroitus. Lakon piirissä ovat Oulun ja Turun kaupunkien palveluksessa olevat OAJ:n jäsenet, joita on noin 4 500.

15.03.2022 Uutinen
Kunta-alan OAJ:läiset toisen kerran ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon 

Kunta-alalla tulee voimaan toinen koko maata koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta ilmoittivat neuvottelujärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelukunta Juko ja Julkisen alan unioni Jau.

14.03.2022 Uutinen
Sovittelu alkoi, lisää lakkovaroituksia

Kunta-alan lukkiutuneen sopimustilanteen ratkominen alkoi 7.3. valtakunnansovittelijan johdolla JUKOn jätettyä varoituksen Jyväskylän ja Kuopion kaupunkeja koskevasta kaksipäiväisestä lakosta. Jo toinen lakkovaroitus jätettiin 11.3., ja tämä lakko koskisi Kuopion ja Tampereen kaupunkeja.

14.03.2022 Uutinen
Kunta-alalle toinen lakkovaroitus – lakonuhka Tampereella ja Kuopiossa

OAJ ja neuvottelujärjestö JUKO antavat jo toisen lakkovaroituksen. Lakkovaroitus koskee Tampereen ja Kuopion kaupunkeja. Lakon piirissä olisi 4 000 OAJ:n jäsentä.

11.03.2022 Uutinen
OAJ:n valtuusto valtuutti hallituksen järjestöllisiin toimenpiteisiin – ”Lakkoon mennään, jos tilanne sitä vaatii”

OAJ:n hallitus kutsui valtuuston ylimääräiseen kokoukseen torstaina 10.3. Kokouksessaan valtuusto päätti valtuuttaa hallituksen päättämään tarvittavista järjestöllisistä toimenpiteistä kaikkien avoinna olevien sopimusalojen osalta kevään neuvottelukierroksen ajaksi.

10.03.2022 Uutinen
Jyväskylässä ja Rovaniemellä lakonuhka kunta-alalla 23.–24.3.

OAJ ja neuvottelujärjestö JUKO ovat antaneet lakkovaroituksen, joka koskee Jyväskylän ja Rovaniemen kaupunkeja. Lakon piirissä olisi yli 2 200 OAJ:n jäsentä.

07.03.2022 Uutinen
OAJ: Poikkeusajoista ei nousta ilman opettajia – kriisin keskelläkin huolehdittava arjen jatkumisesta ja tulevaisuuden turvaamisesta 

OAJ ja neuvottelujärjestö Juko ovat mukana laajassa kunta-alan lakossa, jonka ensi vaiheessa koskee Jyväskylän ja Rovaniemen kaupunkeja. Jukon ammattiliittojen työntekijät ovat lakossa 23.–24. maaliskuuta, ellei sopimusratkaisua sitä ennen synny. 

07.03.2022 Tiedote