• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "KVTES"

Lakko-live Sauna-keskustelufoorumilla 19.4.

Tule mukaan Saunan lakkoliveen!

19.04.2022 Tapahtuma
Tampereen OAJ-väki näytti päättäväisyyttään lakkopäivänä: Haemme kohtuutta työehtoihin!

Kevätaurinkoisen Tampereen ensimmäisenä lakkopäivänä 12.4. tehtiin mitä ilmeisimmin lakkovahti-innokkuuden Suomen ennätys. Esimerkiksi Tesoman koululla oli sata ja päiväkodilla 20 lakkovahtia. Lakkovahteja riitti pienienkin yksikköjen edustalle.

12.04.2022 Uutinen
Neljäs ylityö- ja vuoronvaihtokielto kunta-alan OAJ:läisille

Kunta-alalla tulee voimaan neljäs koko maata koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto maanantaina 18.4. Kielto on voimassa toistaiseksi. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta ilmoittivat neuvottelujärjestöt Julkisalan koulutettujen neuvottelukunta Juko ja Julkisen alan unioni Jau.

12.04.2022 Uutinen
Opettajillako isot palkat? Kolme opettajaa kertoo palkkansa ja haastaa kollegat mukaan

Osan mielissä elää sitkeästi mielikuvat opettajien isoista palkoista ja lyhyistä työpäivistä. Todellisuus on kuitenkin toisenlainen. Kolme opettajaa kertoo, mitä palkasta jää verojen jälkeen käteen. He haastavat myös kollegansa mukaan.

11.04.2022 Uutinen
Kunta-alan toinen lakkoviikko alkaa, katso tapahtumat Tampereella ja Kuopiossa

Kunta-alan opettajien toinen lakkoviikko alkaa huomenna Tampereella ja Kuopiossa. Kaksipäiväinen lakko koskettaa yhteensä 4 500 opettajaa.

11.04.2022 Uutinen
Kuntaneuvotteluihin harvinainen sovittelulautakunta

Valtakunnansovittelija esitti työ- ja elinkeinoministeriölle, että kunta-alan työmarkkinakiistan ratkomiseksi perustetaan erillinen sovittelulautakunta. Ministeri Tuula Haatainen päätti perustaa lautakunnan perjantaina 8.4.

07.04.2022 Uutinen
Rotuaarilla riitti taistelutahtoa – opettajat valmiita menemään loppuun asti

Tunnelma Oulun Rotuaarilla oli maanantaina suorastaan riehakas. Meil on hyvä jengi koossa taas, ei todellakaan olla synnytty oottamaan, laulaa rap-artisti Sana.

06.04.2022 Uutinen
Kymmenet koulut ja päiväkodit sulkeutuivat Oulussa

Kymmenet peruskoulut, lukiot ja päiväkodit sulkivat ovensa tänään keskiviikkona, kun Oulun kaupungin palveluksessa olevat OAJ:n jäsenet aloittivat kahden vuorokauden mittaisen lakon. Lakossa on parituhatta peruskoulun, lukion ja varhaiskasvatuksen opettajaa, rehtoria ja päiväkodinjohtajaa.

06.04.2022 Uutinen
Palkkapäivä toi opettajat torille

Helsingin Senaatintorille kokoontui tiistaina 5. huhtikuuta iso joukko kunta-alan ammattilaisia pitämään ääntä oikeudenmukaisen palkkauksen puolesta.

06.04.2022 Uutinen
Tällä viikolla tehdään historiaa – Senaatintorilla vaadittiin arvostusta kunta-alan ammattilaisille

Palkkapäivä-mielenilmaus keräsi Senaatintorille tuulessa ja tuiskussakin satoja kunta-alan ammattilaisia pitämään ääntä sen puolesta, että työn arvo näkyisi myös tilillä ja työoloissa. Epäoikeudenmukaisen tilanteen korjaaminen vaatii palkkaohjelmaa, toteaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

05.04.2022 Uutinen