• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "JUKO"

Tältä  näyttää  uusi KVTES – Siirrosta  OVTESiin  on  pitävästi  sovittu  

KVTESissa  päästiin  kiky-tunneista  eroon  ja saatiin yleisen linjan mukaiset palkankorotukset.  Varhaiskasvatuksen opetushenkilöstön siirrosta  OVTESiin  on nyt sovittu  pitävästi.

28.05.2020 Uutinen
Kunta-alalle saatiin neuvottelutulos pitkän väännön jälkeen

Koko kevään jatkuneet kunta-alan sopimusneuvottelut saivat tänään positiivisen käänteen, kun pääsopijaosapuolet pääsivät sopuun KT Kuntatyönantajien antamasta sopimustarjouksesta. Varsinaisen KVTES-sopimuksen lopullisen kohtalon ratkaisevat kuitenkin vasta sopimusneuvotteluihin osallistuneiden järjestöjen hallinnot huomenna torstaina.

27.05.2020 Uutinen
Neuvottelutulos valtion oppilaitosten opetushenkilöstön kiky-tuntien poistumisesta

JUKO (OAJ) ja Valtion työmarkkinalaitos ovat päässeet neuvottelutulokseen valtion oppilaitosten opetushenkilöstön kiky-tuntien poistoista ja niiden korvaamisista.

27.05.2020 Uutinen
Sopimusneuvottelut jatkuvat tällä viikolla

Kunta-alan neuvotteluja jatketaan taas pääsopijoiden kesken huomenna tiistaina. Tänään OAJ ja KT käyvät läpi opetusalan OVTES-sopimusta. Siinä OAJ:llä on kynnyskysymyksenä esimerkiksi eräät ammatillisten opettajien sopimusmääräykset, joihin on saatava parannusta.

25.05.2020 Uutinen
Kunta-alan neuvottelut jatkuivat järjestökohtaisilla neuvotteluilla

Kunta-alan sopimusneuvottelut jatkuivat tänään järjestökohtaisilla keskusteluilla, jossa työnantaja kävi läpi tilannetta erikseen jokaisen pääsopijajärjestön kanssa. Seuraavan kerran neuvottelijat tapaavat kaikkien kesken keskiviikkona.

18.05.2020 Uutinen
Tässä totuus vappuaattona kaatuneesta sopimuksesta – valtakunnansovittelija julkaisi KVTES-esityksensä

Valtakunnansovittelijan viime viikon ratkaisuesitys sisälsi 23 kuukautta voimassa olevan virka- ja työehtosopimuksen, samat yleisen tason palkankorotukset kuin muillakin sopimusaloilla ja kiky-tuntien poistamisen. Lisäksi varhaiskasvatuksen opettajien siirto opetusalan sopimukseen olisi toteutunut.

04.05.2020 Uutinen
Huomenna ratkaisun päivä – kynnyskysymyksenä vuosityöajan parantaminen

Huomenna ratkeaa, saadaanko kunta-alalle sopimukset. Opettajien OVTESiä ja lääkäreiden LS-sopimusta sekä tekniikan alan TS-sopimusta neuvotellaan edelleen. OVTESissa kynnyskysymyksenä OAJ:lle on ammatillisen vuosityöajan kehittäminen. Jos se ei onnistu, voi ratkaisu jäädä syntymättä.

29.04.2020 Uutinen
Kunta-alan sopimus ratkeaa vappuaattona – valtakunnansovittelijalle vastaukset kello 12:een mennessä

Valtakunnansovittelija antoi maanantaina ratkaisuesityksensä kunta-alan virka- ja työehtosopimukseksi. Vastauksia hän odottaa neuvotteluosapuolilta vappuaattoon 30.4. klo 12:een mennessä.  

27.04.2020 Uutinen
Luukkainen: OAJ etsii yhä sopimusratkaisua – pahimmillaan sovittelun solmut voivat johtaa lakkosyksyyn

OAJ ja neuvottelujärjestö JUKO hakevat edelleen sopimusratkaisua vähintään huhtikuun loppuun mennessä, vaikka kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten sovittelua käydään melko takkuisissa tunnelmissa. Ratkaisu ei ole yksin OAJ:n ja JUKOn käsissä, vaan pahimmillaan jatkoneuvottelut ja uudet sopimusratkaisut siirtyvät syksyyn. Silloin lakot ovat hyvin todennäköisiä myös opetusalalla.

17.04.2020 Uutinen
Kunta-alan sovittelu käynnistyi – mitä sovittelu tarkoittaa?

Kunnan pääsopijajärjestöt päättivät eilen pyytää valtakunnansovittelijan apua jumiutuneisiin kunnan pääpöydän neuvotteluihin. Sovittelu alkoi jo keskiviikkoaamuna.

01.04.2020 Uutinen