• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "JUKO"

Jukon puheenjohtaja valitaan ensi viikolla – OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto ehdolla

OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto on ehdolla Jukon puheenjohtajaksi. Toisena ehdokkaana on Upseeriliiton puheenjohtaja Ville Viita. Jukon syysliittokokous valitsee uuden puheenjohtajan 22. marraskuuta.

17.11.2022 Uutinen
OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto ehdolla Jukon puheenjohtajaksi

Neuvottelujärjestö Jukon vaalivaliokunta on pyytänyt jäsenjärjestöjään ilmoittamaan puheenjohtajaehdokkaansa 16. marraskuuta mennessä. OAJ pitää tärkeänä, että Jukon toimintaa kehitetään ja yhteistyötä vahvistetaan niin, että Juko voi toimia uskottavasti nimenomaan neuvottelujärjestönä. OAJ:n hallitus on asettanut OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murron ehdolle Jukon puheenjohtajaksi.

11.11.2022 Uutinen
Tunnustelu kunta-alan sopimuksen aikaansaamiseksi jatkuu

Viime viikolla hylätyksi tullut kunta-alan sovintoehdotus saattaa sittenkin muodostaa pohjan kunta-alan opettajien palkkaratkaisuksi. Sovittelulautakunnan ehdotukset hyväksyneet JUKO, JAU ja työnantajien KT ovat jatkaneet tunnustelua keskenään.

16.05.2022 Uutinen
Lakot päättyvät tällä viikolla – sovittelut jatkuvat

Kunta-alan viikon kestänyt lakko päättyy tämän päivän jälkeen. Yksityisen opetusalan lakko jatkuu vielä Helsingissä 15 yksityiskoulussa huomenna. Sovittelulautakunta ilmoitti viime perjantaina jättävänsä sovintoehdotuksensa huomenna.

09.05.2022 Uutinen
Miksi olet lakossa – opettajat 10 paikkakunnalta kertovat

Tänään lähes 23 000 opettajaa on lakossa. OAJ tavoittelee sopimusneuvotteluissa palkkaohjelmaa ja parannuksia opettajien työoloihin. Koko kevään kestäneissä neuvotteluissa ei ole syntynyt ratkaisua, ja siksi lakko alkoi.

03.05.2022 Uutinen
Tampereen OAJ-väki näytti päättäväisyyttään lakkopäivänä: Haemme kohtuutta työehtoihin!

Kevätaurinkoisen Tampereen ensimmäisenä lakkopäivänä 12.4. tehtiin mitä ilmeisimmin lakkovahti-innokkuuden Suomen ennätys. Esimerkiksi Tesoman koululla oli sata ja päiväkodilla 20 lakkovahtia. Lakkovahteja riitti pienienkin yksikköjen edustalle.

12.04.2022 Uutinen
Tällä viikolla tehdään historiaa – Senaatintorilla vaadittiin arvostusta kunta-alan ammattilaisille

Palkkapäivä-mielenilmaus keräsi Senaatintorille tuulessa ja tuiskussakin satoja kunta-alan ammattilaisia pitämään ääntä sen puolesta, että työn arvo näkyisi myös tilillä ja työoloissa. Epäoikeudenmukaisen tilanteen korjaaminen vaatii palkkaohjelmaa, toteaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

05.04.2022 Uutinen
Kunta-alan sopimusneuvotteluissa tapahtuu – Lakkovaroitus, lakon siirto sekä ylityö- ja vuoronvaihtokielto

Viime viikolla annettu kunta-alan ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkoi tänään puolenyön jälkeen. Sen lisäksi järjestyksessään kolmas lakkovaroitus annettiin Ouluun ja Turkuun. TEM puolestaan siirsi kahdella viikolla sekä Jyväskylän ja Rovaniemen että Tampereen ja Kuopion lakkoja. Kunta-alan neuvottelut jatkuivat lähes päivittäin valtakunnansovittelijan johdolla.

21.03.2022 Uutinen
Sovittelu alkoi, lisää lakkovaroituksia

Kunta-alan lukkiutuneen sopimustilanteen ratkominen alkoi 7.3. valtakunnansovittelijan johdolla JUKOn jätettyä varoituksen Jyväskylän ja Kuopion kaupunkeja koskevasta kaksipäiväisestä lakosta. Jo toinen lakkovaroitus jätettiin 11.3., ja tämä lakko koskisi Kuopion ja Tampereen kaupunkeja.

14.03.2022 Uutinen
Usein kysyttyjä kysymyksiä ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

Olemme koonneet tälle sivulle kysymyksiä ja vastauksia ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta. Sivua päivitetään sopimusneuvottelujen aikana.

02.03.2022 Sisältösivu