• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Yliopistokoulutus"

OAJ:n valtuusto antoi hallitukselle valtuudet päättää mahdollisista järjestöllisistä toimenpiteistä

OAJ:n hallitus kutsui valtuuston ylimääräiseen kokoukseen 14.3. Kokouksessaan valtuusto päätti valtuuttaa hallituksen päättämään tarvittavista järjestöllisistä toimenpiteistä yliopistosektorille kevään neuvottelukierroksella.

14.03.2023 Uutinen
Tiedevaalit23-kampanja nostaa esiin, miten tiede vaikuttaa suomalaisten arkeen

Tiedevaalit23-kampanja on kahdeksan suomalaisen tiedetoimijan yhteinen kampanja, jossa eduskuntavaalien alla nostetaan esiin, miten tiede vaikuttaa suomalaisten arkeen. Toivomme eduskuntavaaliehdokkaiden ja äänestäjien muistavan, että tutkimus ja koulutus mahdollistavat Suomen hyvinvoinnin myös tulevaisuudessa.

16.02.2023 Uutinen
OKM:stä tukea opettajarekisterille – kokosimme yhteen virkamiesten ehdotuksia

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi tänään näkemyksensä siitä, millaista koulutuspolitiikkaa tulevan hallituksen kannattaa tehdä. Tukea saa moni OAJ:n ajama uudistus opettajarekisteristä lähtien. Kokosimme yhteen muutamia OKM:n ehdotuksista.

15.02.2023 Uutinen
Maksuton koulutus on hyvinvointimme kivijalka

Tutkintokoulutuksen maksuttomuus on ennen kaikkea periaatteellinen kysymys. Korkeakoulutuksen maksuttomuuden on oltava linjassa koko koulutusjärjestelmän maksuttomuuden kanssa.

14.02.2023 Näkemys
OAJ tyrmää ministeriön aikeet leikata ammatillisen koulutuksen rahoitusta

Opetus- ja kulttuuriministeriössä harkitaan rahoituksen siirtämistä ammatillisesta koulutuksesta korkeakoulutukseen. OAJ:n koulutuspolitiikan johtaja pitää suunnitelmaa tyrmistyttävänä, sillä Suomi tarvitsee sekä ammatillisia osaajia että korkeasti koulutettuja.

27.01.2023 Uutinen
Yliopistojen perusrahoituksen vahvistaminen on vaikuttava keino edistää tki-toimintaa

Vuoden alussa tuli voimaan tutkimus- ja kehittämistoiminnan rahoituslaki, joka jäntevöittää suomalaista tiede- ja tutkimuspolitiikkaa. Nyt, kun tki-rahoituksen kohdentamisesta päätetään, on tärkeää huomioida korkeakoulujen rooli osana tki-ketjua. Osa näistä panostuksista pitää käyttää korkeakoulujen perusrahoituksen vahvistamiseen.

10.01.2023 Blogi
Suomen ykköspoliitikot pääsevät ihan uudenlaiseen tenttiin – kerro, mitä haluaisit kysyä!

Eduskuntavaalien alla suurten puolueiden puheenjohtajilla on edessään ihan uudenlainen televisiotentti, jossa kysymyksiä esittävät koululaiset. Lisäksi puoluejohtajat pääsevät vastaamaan opettajia askarruttaviin kysymyksiin OAJ:n omissa sisällöissä. Nyt OAJ:n jäsenillä on mahdollisuus osallistua sisältöjen suunnitteluun.

09.12.2022 Uutinen
Niina Jurvasta OAJ:n koulutuspolitiikan päällikkö

Yhteiskuntatieteiden maisteri Niina Jurva valittiin tänään OAJ:n koulutuspolitiikan päälliköksi.

15.11.2022 Uutinen
OAJ: Rauman opettajankoulutuksen alasajo pahentaa opettajapulaa

OAJ ja SOOL vastustavat jyrkästi Turun yliopiston suunnitelmia siirtää opettajankoulutuksen tutkinto-ohjelmat Raumalta Turkuun. Ne eivät myöskään hyväksy yliopiston ajatuksia lakkauttaa käsityökasvatuksen tutkinto-ohjelma. Järjestöjen mielestä suunnitelmat hankaloittaisivat opettajapulaa entisestään.

14.11.2022 Uutinen
Laatua ja uranäkymiä korkeakoulutukseen EU-yhteistyöstä

Korkeakoulutuksen laatua ja korkeakouluissa työskentelevien urapolkuja on järkevää kehittää yhdessä eurooppalaisten verkostojen kanssa, kirjoittavat OAJ:n Hanna Tanskanen ja Tieteentekijöiden Maija Mattila.

09.11.2022 Blogi