• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sivistys"

Kansalais- ja työväenopistot ovat kuntalaisten sivistyksen sydän

Kansalais- ja työväenopistojen kursseja on koronan vuoksi jouduttu perumaan paljon, mikä on tehnyt monen ihmisen sosiaaliseen elämään ison aukon. Normaalioloissa kursseille on osallistunut vuosittain noin 500 000 ihmistä.

02.06.2021 Blogi
Opetusministeri: Suomen koulutusihme on opettajien ansiota – ”koulutus on investointi koko maan tulevaisuuteen”

Opetusministeri Jussi Saramo on ylpeä siitä, että koulutus jätettiin kehysriihessä leikkausten ulkopuolelle. Suomen koulutusihme on hänestä osaavan ja sitoutuneen opettajakunnan ansiota. Siksi koko yhteiskunnan tulevaisuuden kannalta on tärkeää, että ammatin arvostus säilyy ja päättäjät ymmärtävät koulutuksen ja sivistyksen merkityksen.

11.05.2021 Uutinen
Moni puhuu opettajien työstä – nyt ääneen pääsevät työn parhaiten tuntevat

Opettajien työ lasten, nuorten ja aikuisten parissa luo koko yhteiskunnalle vakautta, sivistystä ja hyvinvointia. Työ luo uskoa paremmasta tulevaisuudesta ja antaa ratkaisun avaimia myös kriisien keskellä, onpa kyse koronasta tai ilmastonmuutoksesta. Nyt käynnistyy suuri kampanja, jolla haluamme muistuttaa kaikkia suomalaisia ammatin merkityksestä, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kirjoittaa.

26.03.2021 Blogi
Tuki saatava toimimaan, kun oppivelvollisuutta laajennetaan – ”Tarttettais muutakin kuin niitä hienoja aikeita”

”Saattaen vaihtaminen” oli sanapari, jota toisteltiin taajaan, kun opettajat, opiskelijat, kansanedustajat ja virkamiehet kokoontuivat keskustelemaan oppivelvollisuuden uudistuksesta. Tarvitaan toimivaa oppimisen tukea, riittävästi opinto-ohjausta ja mahdollisuus opetuksen kannalta olennaisten tietojen siirtoon, jotta koulutuksen ketju toimii eikä nuori pääse putoamaan.

25.09.2020 Uutinen
Sopimusneuvottelut kiristyvät

Sopimuksien päättyminen on enää reilun puolentoista viikon päässä. Tunnelma alkaa tiivistyä, nyt myös joissain neuvottelupöydissä kiristyä.

20.03.2020 Blogi
OAJ:n valtuusto ylimääräiseen kokoukseen – tavoitteena vauhdittaa neuvotteluja

OAJ on kutsunut järjestön valtuuston ylimääräiseen kokoukseen. Tavoitteena on päättää toimista, joilla vauhditetaan työmarkkinaneuvotteluja.

11.03.2020 Uutinen
Musiikki tehostaa oppimista – Aivotutkija Minna Huotilaisesta Vuoden koulutusvaikuttaja 2019

Helsingin yliopiston kasvatustieteen professori ja aivotutkija Minna Huotilainen on nimetty Vuoden koulutusvaikuttajaksi 2019. Huotilainen saa tunnustuksen myöntäneeltä OAJ:ltä kiitosta erityisesti siitä, että hän on työllään tuonut merkittävällä tavalla esille musiikin mahdollisuuksia oppimisen edistämisessä.

25.01.2020 Uutinen
OAJ:n jäsenillat starttaavat – sopimusneuvotteluista ja strategiasta puhutaan ympäri Suomen!

Syksyllä OAJ:n hallituksen jäsenet ovat mukana eri puolilla Suomea jäsenilloissa, joissa keskustellaan sopimusneuvotteluista ja OAJ:n uudistuvasta strategiasta. Katso, milloin jäseniltoja järjestetään omalla alueellasi, ja tule mukaan!

17.09.2019 Uutinen
Presidentti Halonen: ”Paras tae hyvälle tulevaisuudelle ovat sivistyneet ihmiset”

Presidentti Tarja Halonen kritisoi SuomiAreenassa päättäjien tekemiä koulutusleikkauksia ja korosti, että inkluusio toimii vain, jos henkilökuntaa on riittävästi. Hyvän tulevaisuuden takeena hän pitää kansalaisten ja päättäjien sivistystä.

19.07.2019 Uutinen
Koulutusta, tekoja ja uudenlaista ajattelua – ilmastohuoli vei arvojen ääreen SuomiAreenassa

Tarvitaan kokonaisvaltainen muutos siinä, miten katsomme tätä maailmaa ja mitä elämässä tavoittelemme. Näin voisi summata SuomiAreenassa käydyn ilmastohuolta ja koulutusta käsitelleen keskustelun, johon osallistui kolmen eri sukupolven edustajat.

18.07.2019 Uutinen