• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutus ratkaisee"

Rahoitusvaje vaivaa aikuiskoulutusta, työssäjaksaminen koetuksella – AKOL tarjoaa päättäjille ratkaisuja

Lisääntynyt byrokratia ja toimivien tiimien murentaminen heijastuvat aikuisopettajien työssä jaksamiseen, selvisi Aikuisopettajien liiton jäsenkyselystä. Puheenjohtaja Maarit Rahkolan viesti tulevalle hallitukselle on selvä: aikuisopetukseen tarvitaan lisää rahaa, ja rahoitusmallin on oltava sellainen, että se tukee oppimista.

12.04.2019 Uutinen
”Koulutuksen laatu kärsisi, jos ei olisi hyvin koulutettuja opettajia” | #OpettajanÄäni

Pyysimme opettajia kertomaan, työnsä merkityksestä ja suomalaisen opettajuutensa ytimestä, koska liian usein opettajien ääni puuttuu keskustelusta, kun puhutaan koulutuksesta, varhaiskasvatuksesta ja tutkimuksesta. Opettaja, nosta sinäkin oma äänesi esiin!

11.04.2019 Uutinen
Sähkötekniikan opettaja: Työn ytimessä ovat ammattitaito, oikeudenmukaisuus ja sitoutuminen | #OpettajanÄäni

Pyysimme opettajia kertomaan työnsä merkityksestä ja suomalaisen opettajuutensa ytimestä, koska liian usein opettajien ääni puuttuu keskustelusta, kun puhutaan koulutuksesta, varhaiskasvatuksesta ja tutkimuksesta. Opettaja, nosta sinäkin oma äänesi esiin!

10.04.2019 Uutinen
Hallitusohjelmaneuvottelijan huoneentaulu

Kuvittele, että sinun pitäisi päättää, mitä Suomessa on seuraavien neljän vuoden aikana tehtävä, jotta maamme asukkaat vauvasta vaariin ja vielä lukuisat sukupolvet meidän jälkeemme olisivat tyytyväisiä ja saisivat asua turvallisessa ja terveellisessä hyvinvointivaltiossa.

10.04.2019 Blogi
Mikä on maan tapa?

Kotouttamisesta puhutaan yleensä siten, että maahanmuuttajat pitäisi kotouttaa suomalaiseen yhteiskuntaan. Puhutaan ”maassa maan tavalla”- olemisesta. Mitä ”maan tavalla” tarkoitetaan?

09.04.2019 Blogi
Pedagogiset järjestöt: Tuen puutteesta on tullut maan tapa

Pedagogiset opettajajärjestöt vaativat seuraavalta hallitukselta tarkennuksia oppimisen tuen, pienryhmäopetuksen sekä opettajamitoituksen säädöksiin. Järjestöt julkaisivat julkilausumansa lauantaina Helsingissä.

06.04.2019 Uutinen
Mikä onnistui hallituksen koulutuspolitiikassa, mihin seuraavan pitäisi tarttua? OKM:n kansliapäällikkö vastaa

Hallitus saavutti monta koulutuspoliittista tavoitettaan, mutta tulevalla hallituksella on tekemistä esimerkiksi jatkuvan oppimisen ja koulupolun alun kehittämisessä. Hankelähtöisen kehittämisen kritiikki on kuultu, kertoo opettajille Akatavatalossa puhunut opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen.

05.04.2019 Uutinen
OAJ muistuttaa opettajien merkityksestä: Koulutuksella ilmastonmuutosta vastaan

OAJ muistuttaa, että koulutus, kasvatus ja tutkimus tuottavat tietoa ja luovat uudenlaista ajattelua, joka voi auttaa ratkaisemaan ilmastomuutoksen aiheuttamia ongelmia.

05.04.2019 Tiedote
Opetuksen ytimessä hyvä kontakti sekä monipuoliset opetus- ja arviointimenetelmät | #OpettajanÄäni

Pyysimme opettajia kertomaan työnsä merkityksestä ja suomalaisen opettajuutensa ytimestä, koska liian usein opettajien ääni puuttuu keskustelusta, kun puhutaan koulutuksesta, varhaiskasvatuksesta ja tutkimuksesta. Opettaja, nosta sinäkin oma äänesi esiin!

04.04.2019 Uutinen
Kotitalousopettaja antaa eväitä elämään – ”Paras kiitos työstä on se, että entiset oppilaat tulevat moikkaamaan” | #OpettajanÄäni

Pyysimme opettajia kertomaan työnsä merkityksestä ja suomalaisen opettajuutensa ytimestä, koska liian usein opettajien ääni puuttuu keskustelusta, kun puhutaan koulutuksesta, varhaiskasvatuksesta ja tutkimuksesta. Opettaja, nosta sinäkin oma äänesi esiin vaaleissa!

02.04.2019 Uutinen