• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutus ratkaisee"

Kuntavaaleissa läpi 613 opettajaa

Opettajia valittiin jälleen runsaasti kuntien ja kaupunkien valtuustoihin. Kuntavaaleissa valittiin 613 OAJ:n jäsentä, kun edellisissä kuntavaaleissa 2017 läpipäässeitä oli 708.

23.06.2021 Tiedote
Koulutus ja varhaiskasvatus nousivat kuntavaalien teemoiksi

Koulutuksen kysymykset nousivat eilen päättyneissä kuntavaaleissa esille näkyvästi. Puolueet ja ehdokkaat lukivat karttaa oikein, sillä koulutuksesta tulee kunnan tärkein tehtävä, kun sote-palvelut siirtyvät hyvinvointialueille. Tätä näkökulmaa piti esillä myös media vaalidebateissa ja pääkirjoituksissa.

14.06.2021 Uutinen
Moni puhuu opettajien työstä – nyt ääneen pääsevät työn parhaiten tuntevat

Opettajien työ lasten, nuorten ja aikuisten parissa luo koko yhteiskunnalle vakautta, sivistystä ja hyvinvointia. Työ luo uskoa paremmasta tulevaisuudesta ja antaa ratkaisun avaimia myös kriisien keskellä, onpa kyse koronasta tai ilmastonmuutoksesta. Nyt käynnistyy suuri kampanja, jolla haluamme muistuttaa kaikkia suomalaisia ammatin merkityksestä, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen kirjoittaa.

26.03.2021 Blogi
Kuntavaaliehdokkaiden kanta etäopetuksen lisäämiseen kielteinen

Kuntavaaliehdokkaat eivät kannata etäopetuksen lisäämistä koulutuksessa. Vastaus väitteeseen ”etäopetuksen määrää on kasvatettava kunnassani” oli kaikkien puolueiden ehdokkailla kielteinen. Tulos käy ilmi lähes 4 000 ehdokkaan vastauksista OAJ:n kuntavaalikoneeseen.

03.03.2021 Tiedote
OAJ:n kuntavaaliaiheinen mediainfo 3.3. seurattavissa YouTubesta

OAJ pitää keskiviikkona klo 9-10 kuntavaaliaiheisen mediainfon. Miksi koulutus on kuntavaalien keskeinen kysymys ja mitä ehdokkaat ovat tähän mennessä vastanneet OAJ:n vaalikoneeseen? Esillä myös koronatilanne.

02.03.2021 Uutinen
Saarikko: Syksyllä käynnistetään selvitys opettajarekisteristä

Opettajien juhlassa kuultiin tänään paljon kiitoksia ja hehkutusta opettajille, joiden arvoa koko yhteiskunnalle koronakevät on konkretisoinut. Lisäksi kuultiin uutinen: tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoi käynnistävänsä selvitystyön OAJ:n pitkään peräämästä opettajarekisteristä.

05.10.2020 Uutinen
Kuinka turvataan opetuksen laatu ja rahoitus? OAJ:n kuntavaalipaneeli pureutui isoihin kysymyksiin

Rahan riittävyys, lähikoulut, opetuksen laatu, maakuntauudistuksen tuomat muutokset ja koulussa tapahtuva kiusaaminen. Muun muassa nämä asiat puhuttivat pääkaupunkiseudun kuntapäättäjiä OAJ:n järjestämässä Maailman opettajien päivän kuntavaaliaiheisessa paneelissa Helsingin Bio Rexissä.

05.10.2020 Uutinen
Maailman parasta opetusta – jos kuntapäättäjät niin haluavat

Maailman opettajien päivänä 5.10. juhlitaan kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen ammattilaisia. Päivän kansainvälinen teema on “Opettajat ovat kehityksen johdossa”. OAJ julkistaa samana päivänä tavoitteensa ensi kevään kuntavaaleihin.

05.10.2020 Tiedote
OAJ  vaatii 2 miljardin euron palauttamista koulutukseen ja kuntien määrän karsimista

OAJ vaatii, että helmikuussa eduskunnalle annettavassa koulutuspoliittisessa selonteossa eduskuntapuolueet sitoutuvat nostamaan kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen rahoitusta vähintään 2 miljardilla eurolla sekä kuntien määrän karsimista noin sataan.

03.10.2020 Uutinen
Syksy tuo palkankorotuksia, koronaepävarmuutta ja isoja koulutuspoliittisia päätöksiä – katso video

Koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan syksy käynnistyy vilkkaana vaativan koronakevään ja kesän hengähdystauon jälkeen. Katso OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen katsaus ajankohtaisiin asioihin videolta.

03.08.2020 Uutinen