• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ ilmoittaa järjestöllisistä toimistaan tiistaina 23.1. 

22.01.2024 - 10.03 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ tukee Akavan järjestöllisten toimien tavoitteita, mutta ei koe Akavan ulosmarssia tarkoituksenmukaisena toimena omalle jäsenistölleen. OAJ:n hallitus päätti viime viikolla järjestön omista toimista maan hallituksen esittämiin työelämäheikennyksiin vaikuttamiseksi. 

OAJ:n hallitus piti 17.1. ylimääräisen kokouksen, jossa se kävi perusteellisen keskustelun työmarkkinatilanteesta ja etsi keinoja työmarkkinoiden umpisolmun ratkaisemiseksi. Laajan kokonaisarvion ja tammikuussa tehdyn jäsenkyselyn perusteella hallitus teki päätöksiä toimista, joilla pyritään vaikuttamaan jäsenille haitallisiin työelämäheikennyksiin.  

Hallitus päätti myös, että OAJ ei osallistu Akavan 6.2. järjestämään klo 14–16 toteutuvaan ulosmarssiin.  

– Iltapäivään ajoittuva ulosmarssi ei ole jäsentemme kannalta tarkoituksenmukainen. Ajoituksen vuoksi osalle jäsenistämme marssi tarkoittaisi lähinnä lähtemistä normaalille kotimatkalle. Meillä on myös paljon viranhaltijoita, jotka eivät voi lain mukaan osallistua poliittiseen ulosmarssiin, avaa OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto poisjäännin syitä.  

OAJ on esittänyt pitkin syksyä, ja esittää yhä, että keskeisten liittojen ja neuvottelujärjestöjen tulisi neuvotella työmarkkinamallista lakitien sijaan. Lisäksi se on esittänyt vaihtoehtoisia ratkaisuja muihin jäsenilleen kriittisiin kysymyksiin.  

Tuoreen kyselyn mukaan jäsenille kriittisimmät kysymykset ovat lakisääteinen vientimalli, määräaikaisten aseman heikentämineen, ensimmäisen sairauspäivän palkattomuus ja aikuiskoulutustuen lakkauttaminen.   

– Etenemme OAJ:n hallituksen päätöksen ja oman johdonmukaisen suunnitelmamme mukaisesti, ja kerromme järjestöllisistä toimistamme huomenna tiistaina, Murto toteaa. 

Jaa