• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Yksityisen opetusalan neuvottelut keskeytyivät tuloksettomina

02.04.2022 - 22.22 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ:n neuvottelut Sivistystyönantajien yksityisen opetusalan työehtosopimuksista keskeytyivät tuloksettomina lauantai-iltana 2.4. OAJ:n neuvottelujohto pohtii syntynyttä tilannetta lähipäivinä.

Sivistystyönantajien yksityisen opetusalan neuvottelujen todettiin keskeytyneen tuloksettomina myöhään lauantai-iltana 2.4. OAJ jatkoi neuvotteluja Sivistan kanssa vielä täydet kaksi päivää senkin jälkeen, kun yksityisiä koulua ja oppilaitoksia koskevat työehtosopimukset olivat päättyneet 31.3.2022.

– Neuvottelujen keskeytymisen suurin syy oli se, ettei perhevapaauudistuksen yksityiskohdissa päästy yksimielisyyteen. Sivistan näkemys olisi johtanut palvelussuhteen ehtojen heikennyksiin, mitä OAJ ei voinut pitää hyväksyttävänä, neuvottelupäällikkö Eila Urpilainen kertoo.

OAJ:n neuvottelujohto pohtii syntynyttä tilannetta lähipäivinä.

Koska Sivistan yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimusten voimassaolo päättyi 31.3., yksityiset koulut ja oppilaitokset ovat sopimuksettomassa tilassa, jolloin myös järjestölliset toimet ovat mahdollisia.

Sopimukseton tila ei vaikuta esimerkiksi opettajan palkanmaksuun tai työehtoihin, sillä aiempia sopimuksia noudatetaan niin pitkään, kunnes uudet työsopimukset on sovittu. OAJ:lla on yksityisellä opetusalalla ja ammatillisissa aikuiskoulutuskeskuksissa yhteensä noin 9 400 jäsentä.

Neuvotteluihin osallistuivat OAJ:n ohella oppilaitosten hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöä edustavat JHL ja Jyty.

 

Teksti  Heikki Sahlman

 

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Ohjeet lakkoavustuksen hakemiseen 
  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

PSST! Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!