• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa neuvottelutulos

01.03.2022 - 07.36 Uutinen
Kuvituskuva

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin neuvottelutulos  maanantai-iltana. OAJ:n jäseniä sopimuksen piirissä on reilu 600.

Valtion virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa syntynyt neuvottelutulos menee seuraavaksi järjestöjen hallintojen käsittelyyn ja sopimuksen sisällöstä kerrotaan, kun kaikkien neuvotteluosapuolten hallinnot ovat sen hyväksyneet.

Valtion virkaehtosopimuksen jälkeen neuvotteluvuorossa ovat tarkentavat virkaehtosopimukset, joiden piiriin kuuluvat valtiolla työskentelevät OAJ:n jäsenet. Tällaisia ovat mm. Valteri-koulu, kielikoulut eli Helsingin ranskalais-suomalainen koulu ja Suomalais-venäläinen koulu sekä Helsingin eurooppalainen koulu. Lisäksi Opetushallituksen alaisuuteen kuuluvat Saamelaisalueen koulukeskus ja Meriturva. Valtion oppilaitoksia ovat lisäksi Rikosseuraamuslaitoksen alainen koulutuskeskus, SM:n alainen Pelastusopisto sekä THL:n alaiset koulukodit.

Jaa

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!