• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

OAJ irtisanoi Sivistan yksityisen opetusalan sopimukset

08.02.2022 - 16.11 Uutinen
Kuvituskuva

OAJ on irtisanonut yksityistä opetusalaa ja ammatillisia aikuiskoulutuskeskuksia koskevat työehtosopimuksensa. OAJ:n neuvottelijat jättivät irtisanomisilmoituksen Sivistystyönantajille 8.2. pidetyssä järjestöjen ensimmäisessä neuvottelutapaamisessa.

Työehtosopimusten irtisanominen tarkoittaa sitä, että nykyiset sopimukset päättyvät 31.3. ja osapuolet voivat neuvotella koko työehtosopimuksen sisällöstä eli palkkojen ja työajan ohella myös niin sanotuista tekstikysymyksistä.

Ensimmäisessä tapaamisessa käytiin läpi neuvottelujen aikataulutusta ja teemoitusta. Lisäksi keskusteltiin yleisestä ja opetusalan talousnäkymistä, OAJ:n neuvottelupäällikkö Eila Urpilainen kertoo.

Yksityisen opetusalan työehtosopimus koskee noin 9 500 OAJ:n jäsentä. Samanaikaisesti neuvotellaan Sivistan ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työehtosopimuksesta, joka koskee yli 700 OAJ:n jäsentä.

Lue lisää Sivistan yksityisen opetusalan neuvottelujen lähtötilanteesta täältä. Ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten sopimusneuvottelujen lähtökuvaus on luettavissa täältä.

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!