• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Kunta-alan sopimusneuvottelut seisovat – ylityö- ja vuoronvaihtokielto tänään voimaan

07.03.2022 - 09.08 Uutinen
Kuvituskuva

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimusten voimassaolo päättyi viime viikolla, eikä kuntapöydässä päästy neuvottelutulokseen, vaan neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Myös Avainotes- ja Avaintes-neuvottelut ovat keskeytyneet. Valtion sopimus syntyi sen sijaan määräajassa.

Kunta-alalle tulee tänään maanantaina 7.3. voimaan koko maata koskeva ylityö- ja vuoronvaihtokielto, joka koskee myös OAJ:n jäseniä. OAJ:n jäsenistä ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee laajimmin varhaiskasvatuksen opettajia, jotka ovat työsuhteisia. 

Lue lisää ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

Kevään sopimusneuvottelukierroksen avauksen OAJ:n jäsenten osalta teki valtio, kun osapuolet saavuttivat neuvottelutuloksen helmikuun 28. päivä. OAJ:llä ei ole valtion yleisessä virka- ja työehtosopimuksessa omaa neuvottelijaa, vaan neuvottelut OAJ:n puolesta hoitaa Juko. Sopimuksen piirissä on reilu 600 OAJ:n jäsentä.

Lue lisää valtion uudesta sopimuksesta

Sivistan opetusalan sopimusneuvottelussa käsiteltiin viime viikolla OAJ:n neuvottelutavoitteita yksityisellä sopimusalalla. Lisäksi sovittiin tulevien tapaamisten aiheista. Sivistan aikuiskoulutuskeskuksien sopimuksen osalta oli myös neuvottelutapaaminen. Sivistan harjoittelukoulujen opettajien palvelussuhteita koskevat neuvottelut käynnistyivät 3.3, esillä olivat muun muassa työaikakysymykset.

Lue lisää harjoittelukoulujen neuvottelujen alkamisesta

Yksityisen sosiaalipalvelualan HALIn työehtosopimuksen liityntäpöytäkirjan neuvottelut käynnistyivät perjantaina 4.3. Neuvotteluja käytiin hyvässä hengessä, vaikka näkemykset tavoitteista erosivat monin osin huomattavasti.

Lue lisää yksityisen sosiaaliapalvelualan neuvotteluiden alkamisesesta

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!