• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Sopimusedunvalvonnan messutärpit

18.01.2021 - 15.35 Uutinen
Kuvituskuva

Valtakunnallinen opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa järjestetään tänä vuonna kokonaan verkossa. Virtuaalisilla ohjelmalavoilla on tarjolla monipuolinen kattaus kasvatuksen ja koulutuksen ajankohtaisasiaa. Tässä neljä vinkkiä sopimusedunvalvonnan aiheisiin.

Vaka- ja eskariopettajien OVTES-siirto

Tule kuulemaan pääpointit OVTES-siirrosta sekä katsaus varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opettajien ajankohtaisiin aiheisiin. Asioista kertomassa erityisasiantuntijat Kirsi Sutton (työmarkkinaedunvalvonta) ja Auli Setälä (koulutuspolitiikka).

Tapahtuu varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa
Aika: 30.1.2021 10:15–10:45

Sopimusalasiirto yhdenmukaistaa varhaiskasvatuksen opettajien asemaa

Tekijänoikeudet ja opettajan työ

Mitä jokaisen opettajan tulisi tietää tekijänoikeuksista? Ajankohtaisesta aiheesta kertomassa Kopioston lakimies Kirsi Salmela ja OAJ:n lakimies Ira Hietanen-Tanskanen.

Viisi faktaa opettajan tekijänoikeuksista
Aika: 30.1.2021 10:30–11:00

Millaista materiaalia opetuksessa voi käyttää?

Ammatillisen vuosityöajan muutokset

OAJ:n johtava työmarkkina-asiantuntija Markku Perttunen kertoo kunnallisten ammatillisten oppilaitosten vuosityöaikasopimuksen merkittävimmät muutokset.

Ammatillinen vuosityöaika muuttuu
Aika: 30.1.2021 15:15–15:45

Lue lisää kunnallisen ammatillisen oppilaitoksen opettajan työajasta

Tuntiopettajien työn haasteet

Tuntiopettajien työn haasteista keskustelevat Oman äidinkielen opettajat ry:n puheenjohtaja Larissa Aksinovits, kulttuuritoimittaja Aleksis Salusjärvi, sivutoiminen tuntiopettaja Anri Tuohimäki, rehtori ja OAJ-valtuutettu Jukka Sarpila sekä OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos. Esimerkkinä on oman äidinkielen opettajan kuin kiertävän opettajan työnkuva ja työpäivän pituus, joka vaikuttaa myös oppilaiden hyvinvointiin.

Tuntiopettajien opetusvelvollisuus ja työn haasteet
Aika: 30.1.2021 17:15–18:00

Lue lisää opettajan työajasta

OAJ:n vinkit tuntiopettajille

Ja paljon muuta!


Educa järjestetään tänä vuonna kokonaan verkossa 29.–30.1.2021. Katso koko ohjelma ja seuraa tapahtuman verkkosisältöä osoitteissa educa.messukeskus.com ja oaj.fi/educa. Rekisteröidy mukaan!

Teksti: Henna Honkalo