• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Yliopistojen neuvottelut käyntiin

07.02.2020 - 15.08 Uutinen
Kuvituskuva

Yliopistojen sopimusneuvottelut käynnistyivät 7.2. tavoitteiden jättämisellä. Työntekijöitä edustavat Juko, Pro ja JHL luovuttivat työnantajalle omat tavoitteensa ja Sivistystyönantajat palkansaajille omansa.

Yliopistojen seuraava neuvottelu on jo 13.2. Tällöin on tarkoituksena sopia, kuinka neuvotteluja teemoitetaan. Sivistystyönantajien odotetaan tällöin myös tarkentavan esityksiään.

Nykyinen yliopistojen työehtosopimus on voimassa maaliskuun loppuun.

Keskeiset palkansaajien tavoitteet koskevat muun muassa sopimuskauden pituutta, palkkauksen kehittämistä ja työaikakysymyksiä.

– Tavoitteena ovat oikeudenmukaiset, yliopistolaisia arvostavat työehdot. Ensi kertaa tavoitteissa on otettu huomioon myös ilmasto- ja ympäristönäkökulma. Siihen voidaan vaikuttaa esimerkiksi työtavoilla, kokouskäytännöillä, matkustamisohjeilla ja etätyömahdollisuuksilla, OAJ:n yliopistoasiamies Hanna Tanskanen muistuttaa.

JUKO täsmentää esimerkiksi palkankorotuksia koskevia tavoitteitaan neuvottelujen kuluessa.

 Yliopistosopimuksen neuvottelee Juko

Yliopistojen akavalaisen henkilöstön sopimusneuvotteluista vastaa neuvottelujärjestö JUKO. OAJ:n Hanna Tanskanen on yksi sopimuksen pääneuvottelijoista.

Yliopistojen harjoittelukoulujen työehdot OAJ sopii suoraan Sivistystyönantajien kanssa. Harjoittelukoulujen neuvottelut kutsutaan koolle myöhemmin sovittavana ajankohtana.  

Yliopistoissa työskentelee 2 000 OAJ:n jäsentä, joista harjoittelukouluissa toimivia on reilut 500.

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Ohjeet lakkoavustuksen hakemiseen 
  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

PSST! Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!