• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

JUKO esittää 10 kuukauden sopimusta ja yleisen linjan palkankorotuksia

16.03.2020 - 19.06 Uutinen
Kuvituskuva

Työmarkkina- ja koronatilannetta illansuussa käsitelleet JUKOn puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja ehdottavat, että julkisaloille neuvotellaan enimmillään kymmenen kuukauden mittaiset sopimukset, joissa palkankorotukset vastaavat jo sovittua yleistä linjaa.

JUKOn puheenjohtajan Olli Luukkaisen mielestä yli 600 000 julkisalojen palkansaajan sopimusneuvottelut on nykytilanteessa mahdollista saada päätökseen nopeasti.

– Kaikilta osapuolilta tarvitaan nyt vahvaa ymmärrystä ja realismia, JUKOn ja OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo.

Neuvottelut kuntien, valtion, yliopistojen ja kirkon palkansaajien työehdoista alkoivat tammi-helmikuussa, ja kaikki julkisalojen virka- ja työehtosopimukset päättyvät tämän kuun lopussa.

– Kiky-tunnit kuitattaisiin pois jo kertaalleen kärsityillä, vain julkiseen sektoriin kohdistuneilla lomarahaleikkauksilla. Näin pystymme osaltamme viemään julkisalojen neuvottelut pätkäsopimuksesta maaliin nopeastikin, Luukkainen linjaa JUKOn tiedotteessa.

– Samat naisvaltaiset alat, jotka maksoivat ylihintaa kikystä, saavat nyt vielä kannettavakseen päävastuun koronan hoitamisesta. Tämän on näyttävä yhteiskunnan arvostuksessa, Luukkainen sanoo.

Neuvottelut jatkuvat päivittäin

Tiistaina 17.3. kunta-alan järjestöjen puheenjohtajat ja KT:n työmarkkinajohtaja ovat selvittäneet neuvottelujen jatkamisen edellytyksiä. Selvittelyprosessi jatkuu. 

 

Uutista muutettu 17.3. kello 12.50: Ingressin ensimmäisestä lauseesta on poistettu tieto, jonka mukaan ehdotus on JUKOn hallituksen. Ehdotuksen tekivät JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen ja toiminnanjohtaja Maria Löfgren. Lisäksi uutiseen on lisätty viimeinen kappale.

 

 

Lue lisää OAJ:n jäsenten virka- ja työehtosopimuksista

  • Ohjeet lakkoavustuksen hakemiseen 
  • Mietityttääkö joku sopimusasia? Lisätietoja sopimusten sisällöistä löydät Työelämäoppaasta. Voit myös olla yhteydessä oman työpaikkasi luottamusmieheen.
  • OAJ neuvottelee-sivuilta löydät tuoreimmat uutiset sopimusneuvotteluista sekä usein kysyttyjä kysymyksiä. 
  • OAJ:n jäsenillä on yhdeksän virka- ja työehtosopimusta. Löydät sopimukset Työelämäoppaasta.
  • Somessa käytössä on aihetunniste #oajneuvottelee

PSST! Harkitsetko jäsenyyttä? Lue lisää jäsenyyden eduista ja liity!