• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Päättäjiltä vaaditaan sisäilmalupausta – OAJ kannustaa allekirjoittamaan adressin

16.01.2019 - 13.22 Uutinen
Kuvituskuva

Verkossa vaaditaan nyt oikeutta sisäilmasta sairastuneille. OAJ kannustaa kansanedustajaehdokkaita ja asiasta huolestuneita allekirjoittamaan Sisäilmalupaus-adressin.

Sisäilmasta sairastuneetkin ansaitsevat yhdenvertaiset terveys- ja sosiaalipalvelut, toimeentulon sekä koulutus- ja työskentelymahdollisuudet. 

Näin muistututetaan kampanjassa, joka haastaa kansanedustajaehdokkaita antamaan sisäilmalupauksen.

”Suomessa sisäilmasairaat eivät nykyisin saa perus- ja ihmisoikeuksien mukaista yhdenvertaista kohtelua. Sairaat syrjäyttävien rakenteiden vuoksi sisäilmasairas saattaa joutua ensin lääkäriin, sitten väistötiloihin, sitten työelämän ulkopuolelle ja lopulta yhteiskunnankin ulkopuolelle esimerkiksi asunnottomuuteen. Näin ei voi jatkua,” kampanjassa perustellaan.

Luukkainen: Nyt on vaikutettava

Kampanja haastaa eduskuntavaalien ehdokkaita antamaan sisäilmalupauksen. Lisäksi kampanja haastaa kansalaisia allekirjoittamaan vetoomuksen, joka on tarkoitus luovuttaa päättäjille huhtikuussa pidettävien eduskuntavaalien jälkeen.

– OAJ kannustaa niin ehdokkaita kuin kansalaisia mukaan allekirjoittamaan. Asia on inhimillisesti äärettömän tärkeä, eikä siihen ole vielä saatu korjausta. Nyt on vaikutettava, että eduskuntavaalien jälkeiseen hallitusohjelmaan tulee kirjatuksi voimakkaat konkreetit toimet, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen sanoo.

Hän allekirjoitti ensimmäisten joukossa kampanjan vetoomuksen, jolla pyydetään päättäjiä toimimaan aktiivisesti ja parhaansa mukaan tulevalla nelivuotiskaudella terveyspalveluiden, sosiaalipalveluiden, toimeentulon sekä koulutus- ja työmahdollisuuksien järjestämiseksi yhdenvertaisesti myös sisäilmasta oireileville ja sairastuneille.

Myös OAJ vaatii Koulutus ratkaisee -eduskuntavaalikampanjassaan sisäilmaongelmien korjaamista. OAJ vaatii muun muassa valtiolta rahoitusta sisäilmaongelmien poistamiseen, huomiota päiväkoti- ja koulurakennusten rakentamiseen sekä parannuksia sisäilmasta sairastuneiden oikeusturvaan. 

Osallistu Sisäilmalupaus-kampanjaan! 

  • Eduskuntavaaleissa ehdolla olevat voivat allekirjoittaa Sisäilmalupauksen, jolla he lupaavat toimia sisäilmasta sairastuneiden hyväksi, mikäli tulevat valituksi vaaleissa. Sisäilmalupauksen tarkka sisältö löytyy täältä
  • Lisäksi kansalaiset voivat allekirjoittaa Sisäilmalupausta tukevan vetoomuksen, joka on tarkoitus luovuttaa päättäjille vaalien jälkeen.

Tutustu OAJ:n ratkaisuehdotuksiin

  • Lue, millaisia ratkaisuehdotuksia OAJ tarjoaa turvallisuuden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Teksti: Heikki Pölönen
Kuva: Leena Koskela 

Eduskuntavaalit 2019: Tutustu ratkaisuehdotuksiimme!

Huomispäivän Suomea tehdään joka ikinen päivä päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa ympäri maan. Tutustu 37 ratkaisuehdotukseemme ja tarkista oman vaalipiirisi opettajataustaiset ehdokkaat!

Koulutus ratkaisee
Jaa